ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
Minőségi termékek 2004
Agrárgazdaság Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.Hibrid kukorica:A cég a megye és az ország nagy termelői számára értékesíti a termékeket, ezen kívül minden évben jelentős exportforgalmat bonyolít, jellemzően Németországba. A termékek megtalálhatóak a vetőmag-forgalmazó cégeknél, valamint saját telephelyükön is.
Alföldi Nyomda Rt.„Debrecen, a cívis város” című könyvA társaság a hazai nyomdászat egyik legsikeresebb szereplője, az ország meghatározó könyvgyártó vállalkozása. Az ofszet és legújabban a digitális nyomtatási eljárással készülő termékek területén a formakészítéstől a termék kiszállításáig teljes termelési vertikummal rendelkezik. Fő profilja a könyvgyártás, de készítenek hetilapokat, folyóiratokat, prospektusokat és egyéb jellegű nyomtatványokat is. A fő tevékenység mellett a cég évtizedek óta együttműködője a debreceni nyomdaipari szakképzésnek. A vállalkozás Méliusz Műhely néven kiadói tevékenységet is folytat, főként helyi szerzők munkáit juttatja el az olvasókhoz.
Awassi Rt.Juh kefír, juhsajt, füstölt tehénsajt, sonkás sajttekercs, gyergyói juhgomolyaA cég saját földjén, saját gépparkjával állította elő a szükséges takarmányokat. A juhtejet zárt rendszerben a társaság saját üzemében dolgozták fel. A kunszentmártoni Sajtüzem termékeit az USA-ba, Libanonba, Hollandiába és Németországba exportálták.
Debreceni Hús Rt.Debreceni páros kolbász,A cég sertésfelvásárlással, sertésfeldolgozással, húskészítmények gyártásával, élelmiszerek nagy- és kiskereskedelmével, külkereskedelemmel, tárolással és raktározással foglalkozott. Legfontosabb termékei: sertés félhúsok, darabolt húsok, vörösáruk, tartósított termékek, kolbászfélék előállítása, formázása. A gyártási technológia korszerű vágóvonalon és feldolgozó berendezéseken keresztül biztosított.
Derbéta Kft.Száraztészták: szarvacska, rövidcső, orsó, tarhonya, tarajocska, radiátor, spagettivég, copfocska, cérnametélt, szélesmetélt, lebbencs, eperlevél, kiskocka, fodros nagykocka, reszelt tésztaA cég tojásos és tojás nélküli tésztaféléket gyárt. A termékekben található alapanyagok hajdú-bihari eredetűek.
Dobiné Vass JúliaFekete kerámiák:A népi iparművész többnyire nádudvari fekete kerámiát készít, amit kibővített sütő-főző edényekkel is. Munkái szerzői jogvédelem alatt állnak, mivel a Népi Iparművészeti Tanács Bíráló Bizottsága folyamatosan zsűrizi azokat.
K. Nagy JózsefCserép és feketekerámia edények, kannák, korsók, cserépitatók, bödönökA fazekas mester nádudvari fekete kerámia edények készítésével foglalkozik.
Kis-Kóbi Bt.- kisostorA Bt. fő tevékenységi köre a karikás ostor készítése, melyet kizárólag bőrből készítenek úgy, ahogy azt hajdanában a Hortobágyon csinálták. A családi vállalkozást megelőzően még a nagyapa készítette a tradicionális ostorokat 70-80 évvel ezelőtt. Kizárólag ez a Bt. készíti a „sallang”, a „pillangó” a „baba” és egy fajta nyélkikötést, amelyeket kézi lukasztóval és kézi szerszámokkal végeznek, és családi találmány.
Kiss Koloniál Fa- és Bútoripari Kft.KIKOL Elemes gyermek és ifjúsági fenyő bútorcsalád, CS1 jelű csecsemőágyA társaság KIKOL márkanevű minőségi fenyőbútorok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A cég hazai viszonylatban a legszélesebb termékskálával büszkélkedhet. A bútorok praktikusak, átalakíthatóak, bővíthetőek, a modern ergonómiai elvárásoknak is eleget tevő változatos, igényesen kialakított termékek. Bútoraik ún. Borovi fenyőből készülnek, mely a fenyőfélék közül a legalkalmasabb masszív, tartós, szép bútorok előállítására
Konyári LászlóFajátékok: kerekes állatfigurák, autók, hintaló, lovasszekér, traktor, markoló, logikai játék, társasjáték, dobókockák, ceruzatartós állatfigurák, babaágy, állatfigurás nyakbavalókKonyári László fajátékok készítésével és forgalmazásával, fafaragással foglalkozik.
Kristály’96 Kft.Barna kandiszpálcaA kft teljes egészében a cég tulajdonosai által kidolgozott technológia alapján fehér, karamellel barnára, és egyéb színező anyagokkal különböző színűre színezett kandiszpálcát gyárt. A pálcagyártás melléktermékeként keletkező tört fehér, és barna kandiszcukor forgalmazásával is foglalkoznak.
Lőrincz JánosbiokertészA biokertész által végzett tevékenységek: „Biozöldség és virágoszlop minden házban” című könyv kiadása, az ehhez szükséges biooszlop és virághenger elkészítése, folyamatos bemutatása, és a könyv értékesítése.
Mihalkó GyulaPásztorkalapok:Mihalkó Gyula 1967 óta végzi pásztorkalapok készítését, mely családjukban az 1800-as évekre visszamenőleg apáról-fiúra öröklődő hagyomány és egyben megélhetést is biztosító kézműves tevékenység. A hagyományos kézi technológiával, fakolással és nemezeléssel minden gépi munka segítsége nélkül birkagyapjúból készülő népművészeti kalapok készítése egy kihalófélben lévő szakma. Magyarországon egyedül Mihalkó Gyula végzi ezt a tevékenységet.
Miklóssy SütőüzemTönkölylisztből, teljes kiőrlésű lisztből készült sütőipari termékekA vállalkozás különleges eljárással, hagyományos technológia alkalmazásával olyan természetes alapanyagokból készíti termékeit, melyeknek nagy élettani hatása van (tönköly búzaliszt, nagy rost tartalmú lisztek). A termékfejlesztésben nagy szakmai tapasztalattal rendelkező pékmesterek vesznek részt.
Mark-Nagisz Kft. (utódja a Nádudvari Élelmiszer Kft.)Nádudvari túróA cég különféle tejtermékeket állít elő, többek között tejfölt, túrót, vajat, kefírt, joghurtot és sajtokat. Tradicionális magyar terméke a FOODAPEST SIKERDÍJAS Nádudvari túró.
Nagy Lajos GáborDíszgyertyákA vállalkozónak az esküvői díszgyertyák készítése vált fő profiljává.
Papp MátyásHáromkerekű kerékpárA vállalkozó közúti járműalkatrész kiskereskedelemmel foglalkozik. A kereskedelmen kívül tevékenységi körébe tartozik a szervízelés ill. kerékpárgyártás is.
Piremon Mozgáskorlátozottak Kisvállalata3/4-es téli védőkabátA vállalat legfontosabb területei a munkaruházati (ipari, orvosi, kórházi és egyéb), és a sportruházati termékek gyártása. Emellett különféle nyomdai termékeket, hőre lágyuló műanyag alapú termékeket állítanak elő, és csomagolástechnikával is foglalkoznak. Saját gyártású termékeik forgalmazására saját kereskedelmi hálózatot alakítottak ki. A vállalat elsősorban mozgáskorlátozottakat foglalkoztat.
Radics LászlóÜtőfás mézeskalács figurákA mézeskalácsos mester 1984 óta foglalkozik mézeskalács készítéssel. Bolti forgalmazásra különböző ízesítésű puszedliket, vásárokra és búcsúkra színes, tükrös szíveket, huszárokat, babákat gyárt különböző méretekben. A különböző hazai és külföldi rendezvényekre az igazi hajdúsági specialitást, az ún. ütőfás mézeskalácsot készíti.
Reszeginé Nagy MáriaSzalmafonással készült termékekReszeginé Nagy Mária szalmából készít népművészeti tárgyakat a saját tulajdonban lévő hajdúnánási „Aranyszalma” Alkotóházban.
Sárközi BélánéSzűrrátétes termékek,A Sárközi Béláné által készített szűrrátét népi iparművészeti termék. A kézműves a derecskei szűrrátétre jellemző motívumokat alkalmazza. A filc vagy RÁBA nemez alapanyagokból saját tervezéssel, kivitelezéssel állítja elő a kész termékeket.
Torma Ker Kft.Ecetes reszelt torma, ecetes almapaprika, ecetes cseresznyepaprikaA cég fő tevékenységei: torma, mustár, zöldség-gyümölcs feldolgozás, konzervgyártás, külkereskedelem, mezőgazdasági termékek nagykereskedelme. A Kft vezetése kezdettől a termelés integrálására törekszik, így mára kialakult megbízható termelői kör biztosítja a nyersáru beszállítását, nagyrészt a cég 30 km-es vonzáskörzetéből.