Megyei értékek
Chili Hungáris Manufaktúra tradicionális kézműves élelmiszer előállítási tevékenysége
A Chili Hungária Manufaktúrát Diczkó László és felesége hozta létre 2011. évben.
A házaspár a saját kertészetében nevelt prémium minőségű zöldségekből készíti a ma már világhírű, kiváló minőségű termékeit.
A termesztési és gyártási folyamat során tradicionális és korszerű módszereket egyaránt alkalmaznak. Tevékenységüket a folyamatos innováció, a kreativitás jellemzi.
A termékek előállításához évente húsz, esetenként harminc-harmincöt fajtát használnak. A Habanero, Jalapeno, Bhut Jolokia, Trinidad Skorpió Mogura fajták mellett a manufaktúra minden évben új fajták termesztésével is próbálkozik.
A Chili Hungária Manufaktúra palettáján találhatóak szószok, olajok, fűszerkeverékek, szárított termékek, chilis édességek.
A termékek a következő díjakat, elismeréseket tudhatják magukénak:
2013. év - Hajdú-Bihar Minőségi Termék díja
2014. év - Hajdú-Bihar Megye Kitüntetett Minőségi Termék díja. a chili szósz sorozatnak
2015. év - Magyar Kézműves Remek díj
2015. év - World Hot Sause Award – Spirit of Attila 1. helyezett lett Hot/Hot kategóriában
2016. év - The Hot Pepper Awards – Hab’n’go paprikabefőtt 3. helyezés
2016. év - World Hot Sause Award – Kabai tüzes mennykő 2 helyezett a Hot sause/medium kategóriában
2017. év - World Hot Sause Award – Édes csípés 1. hely
Édes csípés 1. hely Hot/Asion Style kategóriában
Arany Szarvas 1. hely Hot/Mild kategóriában
Kabai tüzes mennykő 2. hely Hot/Medium
Alabárdos 2. hely Hot/Pepper Blend
Kapcsolódó képgaléria
Kapcsolódó dokumentumok
Források