A projektről

Angol nyelvű honlap: EUREGA
Az EUREGA projekt (Európai gasztronómiai régiók az alkalmazkodóképesség és a gazdasági növekedés erősítéséért – EUropean REgions of GAstronomy building resilience and creating economic growth) fő célkitűzése az ételek, étkezési szokások és általában a gasztronómia európai, regionális és nemzeti stratégiákba és szakpolitikai intézkedésekbe kulturális értékként történő beépítése, a regionális kulturális identitás erőteljes elemeként, valamint a fenntartható termékek és szolgáltatások erősítéséhez szükséges eszközként történő meghatározása. Az együttműködés specifikus célja
- az erős, a változásokra rugalmasan reagálni képes régiók kialakítása
- gasztronómia és
- KKV-k támogatása (beleértve a rövid élelmiszerellátási láncokat);
- oktatás (a gasztronómia és kreativitás erősítése az oktatási programokban);
- fenntartható turizmus (szakpolitikai intézkedések a fenntartható turizmus elérése érdekében);
- városi és vidéki térségek kapcsolatrendszerének erősítése;
- egészségügy (kulturális örökség kiaknázása a jól-léttel, oktatással, turizmussal és vendéglátással összefüggésben).
A projekt időtartama:
2018. június 1. – 2022. május 31.
A projekt költségvetése:
1.715.827 EUR, melyből a HBMÖ költségvetése 173.016 EUR.
Projekt hírek, események:
Debrecenbe látogattak az EUREGA projekt partnerei
Finnországban folytatódott a jó gyakorlatok megismerése
Szakértői platform segíti az EUREGA projekt regionális akciótervének kidolgozását
Barcelonában folytatódott a nemzetközi tapasztalatcsere
Nagyszebenbe látogatott az EUREGA projekt szakmai delegációja
Megkezdte munkáját az EUREGA projekt szakértői platformja
Hollandiában rendezték az EUREGA projekt nyitó ülését
Elfogadásra került az Interreg Europe program keretében megvalósuló EUREGA pályázat