Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Rólunk

Az Európai Bizottság által támogatott EUROPE DIRECT hálózat új generációja 2021. május 1-jén kezdte meg működését Unió-szerte 424 tájékoztató központtal. A központok célja, hogy Európa minden szegletében közel hozzák a lakossághoz az Európai Uniót, az uniós szakpolitikákat és értékeket, közvetlenebbé tegyék az uniós intézmények és a polgárok közötti kapcsolatot. Az új EUROPE DIRECT hálózat időszerű és tényszerű információkkal szolgál az uniós témákkal, kérdésekkel kapcsolatban, de arra törekszik, hogy párbeszédet folytasson a polgárokkal az Unió helyzetéről és jövőjéről.

Magyarországon 17 megyeszékhelyen működik EUROPE DIRECT európai uniós tájékoztató szolgálat, mely a hetedik legnagyobb az EU-ban Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország és Románia után. Az Európai Bizottság évi 516 800 euróval támogatja a magyarországi EUROPE DIRECT irodák működését.

Debrecenben 2003. július 1-jén nyitotta meg kapuit az első Európai Információs Pont, 2021. május 1 óta pedig a debreceni Megyeházán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat székhelyén működik a EUROPE DIRECT Hajdú-Bihar Iroda.

Irodánkban európai uniós szaktanácsadók várják az érdeklődőket gyakorlati és testreszabott tájékoztatással. A személyes és online ügyfélszolgálat mellett számos programot – szakmai konferenciákat, információs napokat, képzéseket, fórumokat, EU-tanórákat, versenyeket – kínálunk a polgárok számára. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az ország legkisebb szegletébe is eljuttassuk az Európai Unióról szóló információkat: rendszeresen kitelepülünk akár falunapokra, fesztiválokra és egyéb rendezvényekre, ahol az emberek közvetlenül fel tudják tenni az EU-val kapcsolatos kérdéseiket, illetve ingyenes információs anyagokhoz juthatnak hozzá. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás
Megosztás: