Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Együttműködések 2021-2027

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata a 2021-2027 közötti időszakban is folytatni kívánja sikeres, a terület- és térségfejlesztés számos témáját felölelő nemzetközi együttműködéseit.

Az együttműködések immár nem csupán interregionális és transznacionális programok (Interreg Europe, Interreg Central Europe, Interreg Danube) keretében zajlanak – kutatási együttműködéseinkben társult partnerként hasznosítjuk a folyamatosan születő eredményeket.

2023-ban lezárt együttműködésünk:

2023-ban kezdett, illetve folytatott partnerségi együttműködések:

2024-ben kezdett partnerségi együttműködések:

  • OpenRegioCulture
  • SReST

Az előző évekhez hasonlóan a vármegye önkormányzata saját projektjeinek megvalósításán túl külső szakértőként szerepet vállal hazai partnereink európai együttműködéseiben is:

  • NBS4LOCAL: Természetalapú megoldások alkalmazása a helyi önkormányzatok éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességének javítása érdekében – A projekt vezető partnere a Belügyminisztérium. A Miniszterelnökség projektpartnerként vesz rész a projektben, akárcsak a Flamand Földhivatal (Belgium), a Lappföldi Regionális Tanács (Finnország), a Rzeszowi Regionális Fejlesztési Ügynökség (Lengyelország), Alicante Tartományi Tanácsa (Spanyolország), valamint a Kutatási és Fejlesztési Kompetenciaközpont Kft. (Horvátország), tanácsadó partner pedig a BURST Nonprofit Kft. A partnerségen belül az egyes partnerek fő profilja mentén két tematikus csoportot alakítottak ki: a víz és a városi zöldítés, valamint erdészet és mezőgazdaság tematikával.
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás
Megosztás: