TOP PLUSZ Pályázatok


ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
Humán szolgáltatások fejlesztése települések összefogásával
EFOP-1.5.3-16-2017-00121

A konzorciumvezető neve: HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

További konzorciumi tagok:

·         Létavértes Városi Önkormányzat,

·         Téglás Város Önkormányzata,

·         Bocskaikert Községi Önkormányzat,

·         Újléta Község Önkormányzata,

·         Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.


A projekt címe: „Humán szolgáltatások fejlesztése települések összefogásával”

Támogatási szerződés száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00121

A szerződött támogatás összege: 497 439 999 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. augusztus 30.

 

 A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a közszolgáltatások minőségi fejlesztését és hozzáférhetőségének javítása. A cél elérését a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet szerint kedvezményezett járásokban érintett települési önkormányzatok a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat együttműködésével tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.

A tervezett képzések és programok hozzájárulnak a területi különbségek csökkentéséhez a humán közszolgáltatások tekintetében, a társadalmi felzárkózás folyamatához, a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javításával, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkózásához, a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságának javításával munkaerőpiaci helyzetük erősítéséhez, a az egyes közszolgáltatások minőségének és hatékonyságának fejlesztéséhez, ágazatközi együttműködések, integrált megoldások kialakításához, az országosan homogén szolgáltatások differenciálásához.

A támogatási kérelemben résztvevő települések helyi esélyegyenlőségi programjaikban (HEP), az esélyegyenlőségi célcsoportok helyzetének javítása érdekében tervezett intézkedések megvalósításának végrehajtása, kiegészítve, illetve megerősítve az egyéb humán ágazati fejlesztési programok által megfogalmazott célok elérését is. A támogatási kérelem komplex megközelítése hatékony, a társadalmi felzárkózást erősítő beavatkozásokat teszi lehetővé. Lehetőséget nyújt, a helyi szükségleteken és igényeken alapuló, a helyi közösségek által kialakított, a helyi társadalom fejlődését szolgáló szolgáltatások bevezetésére, fejlesztésére, a közszolgáltatások elérésére. A projekt összeállítása során törekedtünk a következő stratégiákhoz való illeszkedéséhez: a 1709/2015. (X. 5.) Korm. Határozatban foglaltakhoz, az Európa 2020 Stratégiához, a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiához, az „Egészséges Magyarországért 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégiához, az Integrált területi programhoz és a Duna Régió Stratégiához. (DRS). A projekt célcsoportja, a hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a fiatal korú lakosság, az idősek a helyi közszolgáltatásban dolgozók illetve a potenciális alkalmazottak, továbbá nemzetiségek, etnikumok.

A társadalmi együttélés, felzárkózás, közösségfejlesztés tekintetében célcsoportként jelenik meg adott projekt hatóterületén élő teljes lakosság.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat egészségügyi prevenciós programok, sportválasztó napok és az ösztöndíj rendszer kidolgozását és megvalósítását vállalta. (Sportágválasztó napok rendezése; Sportantropometriai vizsgálatok; „Mozgásban a megye” – életmódváltást ösztönző sportrendezvények és versenyek szervezése; Megyei Egészségnapok; Térségi prevenciós együttműködési modellprogram készítése; Nyári táborokat kiegészítő sportfoglalkozások rendezése, a megyei ösztöndíjprogramhoz kapcsolódó eljárási szabályok kidolgozása).


Konzorciumi partnerek aloldalai: