TOP PLUSZ Pályázatok


ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
További hírek innen: Események, rendezvények
2017.02.23
A megyei közgyűlés elé kerül a Foglalkoztatási Paktum témája

A Foglalkoztatási Paktum február 23-ai ülésén elfogadták azt a foglalkoztatási stratégiáját és az ennek végrehajtását szolgáló akciótervet, amelyet korábban (február 13-án) egy munkacsoport - a tagok előző döntése értelmében - pontosított (az erről szóló információkat IDE KATTINTVA lehet elérni.). A mostani határozat eredményeképpen a holnapi (2017. február 24.) Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés tárgyalhatja a témát, és ha a képviselők megszavazzák azt, a közeljövőben ténylegesen is elindulhat a munkahely- és munkaerő teremtő megyei program.

A Foglalkoztatási Paktum ülésén Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, hogy mindenképpen olyan programot szeretne, amely nem csupán a szükséges indikátor számokat teljesíti (magyarán 2020-szal bezárólag több mint 2500 munkakeresőt juttat munkához), de a társadalomra ténylegesen pozitív hatást gyakorol.

A beadványt készítő Híj Zoltán ismertette a tagokkal, hogy a munkacsoport egy héttel ezelőtt milyen részleteket módosított az eredeti tervekhez képest, amit a tagság végül egyhangúlag elfogadott.