TOP PLUSZ Pályázatok


ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
További hírek innen: Események, rendezvények
2017.01.20
Nyíradony térségében is fogékonyak az új munkahely-teremtő Foglalkoztatási Paktumra

Csütörtökön (2017. január 19.) Nyíradonyban gyűltek össze vállalkozók, akiket a 2017-ben beinduló Foglalkoztatási Paktum lehetőségeiről tájékoztatottak. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat részérő Pajna Zoltán elnök, Tasi Sándor alelnök, valamint a megyei önkormányzat fejlesztési ügynökségének vezetője, Korbeák György mellett a házigazda Nyíradony városának polgármestere, Kondásné Erdei Mária beszélt az érdeklődőkhöz. Az idén megalakult Foglalkoztatási Paktum Iroda munkatársa, Szabó Marianna, valamint Salya Nóra projektmenedzser, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség részéről, illetve Boros Anita, a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány mikrohitelekkel foglalkozó munkatársa tájékoztatott mindenkit a Paktumban való részvétel előnyeiről, lehetőségeiről.

A heti tapasztalatokról szólva kiderült, hogy a megyei vállalkozók érdeklődnek az új munkahely-teremtési és munkaerő-képzési lehetőségek iránt, így a tájékoztató körútnak nagy szerepe lehet abban, hogy minél szélesebb körben információkat szerezzenek a Hajdú-Bihar megyeiek erről a lehetőségről. Most pénteken (ma) Hajdúnánáson zajlik hasonló tájékoztató fórum, míg jövő héten még három helyszínre látogatnak el a Foglalkoztatási Paktum információival a szakemberek.

A facebookon is ott vagyunk.

VÁLLALKOZÓI FÓRUM A MEGYEI SZINTŰ FOGLALKOZTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK MEGVALÓSÍTÁSÁÉRT (TOP-5.1.1.-15-HB1-2016-00001)

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatallal, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel konzorciumi partnerségben valósítja meg a megyei gazdasági együttműködést, megyei foglalkoztatási paktum kialakítását célzó pályázatát.

A pályázat egyik célja, hogy a projektet megvalósító konzorciumi tagok együttműködésével, közös munkájuk eredményeként, az egész megyére kiterjedően olyan gazdaság- és foglalkoztatás fejlesztési partnerség (Paktum) jöjjön létre, melynek tagjai szakmai hozzáértésükkel, aktív részvételükkel folyamatos szakmai tanácsadói tevékenységet folytassanak.

2017. január hónapban Hajdú-Bihar Megyében a járásszékhely városokban vállalkozói fórumok kerülnek megrendezésre. A fórumnak 9 járásszékhely város biztosít helyszínt: Derecske, Balmazújváros; Berettyóújfalu; Hajdúböszörmény; Hajdúhadház; Hajdúnánás; Hajdúszoboszló; Püspökladány; Nyíradony.

A fórum célja ugyanis, hogy a vállalkozások tájékoztatást kapjanak az újonnan alakuló megyei Paktumiroda szerepéről; a pályázat keretein belül nyújtandó bér- és járulék, valamint a foglalkoztatást elősegítő képzésben történő támogatásról. Emellett szó lesz a Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a Vidékfejlesztési Program (VP) aktuális pályázati lehetőségeiről, valamint a közvetlen brüsszeli források felhasználhatóságáról. Utóbbi jelentősége nagy, hiszen várhatóan pár éven belül egyre inkább ezekre a közvetlenül lehívandó forrásokra támaszkodhatnak a pályázók Magyarországon.

A fent említett témák megismerésén kívül a megyei önkormányzat szeretne lehetőséget adni arra, hogy a vállalkozások elmondhassák jelenlegi helyzetüket érintő problémáikat, észrevételeiket. Erre nemcsak a fórum keretien belül lesz lehetőségük, hanem a Paktumiroda megnyitásával szeretnék biztosítani azt, hogy a vállalkozások megfogalmazhassák véleményeiket és igényeiket annak érdekében, hogy mindenki számára megtalálják a neki megfelelő munkaerő-piaci szolgáltatások egyikét.