Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

RIS4DANU hírek

RIS4DANU szakértői csoport online találkozója – 2023. január 17.

A RIS4Danu szakértői csoport (Peer Group) online találkozója és a kapcsolódó szakpolitikai fórum 2023. január 17-én virtuális formában került megrendezésre. A fórum kiváló alkalom volt valamennyi regionális társult partner számára, hogy i) tájékozódjon a projekt jelenlegi állásáról (különösen a regionális elemzésekről, a további használaton kívüli ipari területek azonosításáról és a workshop előkészületeiről), és ii) megvitassa a barnamezős revitalizáció lehetséges finanszírozási és támogatási eszközeit, például az Európai Bizottság igazságos átmenet mechanizmusát (JTM), amelynek három pillére az igazságos átmenet alapja, az InvestEU és az EBB hitelkerete, vagy az Európai Bizottság és a Világbank által végrehajtott felzárkózó régiók kezdeményezését. A projektpartnerek a lehetőséget arra is felhasználták, hogy megvitassák a régióikban az innováció előtt álló akadályokat, valamint a használaton kívüli ipari területek (fenntartható) újjáélesztésének sikertényezőit. A következő online szakértői csoporttalálkozót és szakpolitikai fórumot 2023 augusztusában/szeptemberében tervezik.

 

RIS4DANU nemzetközi konferencia – Bécs, 2022. szeptember 20-21.

A RIS4Danu projekt első, személyes részvétellel zajló konferenciája a Bécsi Egyetem szervezésében, Bécsben valósult meg. Hajdú-Bihar megyét Szabó Tünde és Tuska-Mátrai Melinda képviselte. A bécsi konferencián mind a 11 projektrégió, az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC), a kiválasztott telephelyek tulajdonosai és az intelligens szakosodással foglalkozó szakpolitikai közösség néhány vezető személyisége vett részt. A konferencián Prof. Dominique Foray tartott vitaindító előadást, bemutatták a RIS4Danu fenntartható S3 koncepcióját, beleértve egy adaptált vállalkozói felfedezési folyamatot (EDP), a projektrégiók elemzésének első eredményeit, valamint egy szakpolitikai fórumot, amely a vonatkozó kezdeményezésekről és programokról adott tájékoztatást. A tanulságos és inspiráló előadásokkal teli napot két újjáélesztett alsó-ausztriai ipari terület, a Zukunftspark+ Tulln és a Donau Gewerbepark Krems meglátogatása követte.

A konferencia összefoglalója angol nyelven itt található: RIS4Danu_Bécsi Konferencia_Beszámoló

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Nemzetközi tevékenység
Megosztás: