ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
Minőségi termékek 2006
Barta Józsefónémet falióra, konzolos falióra, paraszt szövőszék, harangláb, gyerekjátszó, egyéb fából készült használati tárgyakA fafaragó népi iparművész, népi használati tárgyakat készít. Az ónémet falióra és a konzolos óra égerfából, pácolással, lakozással készült, a szövőszék tölgy és bükkfából. A fafaragó mester mindenféle fát megmunkál.
Forgács SándorFonott bútor tárgyak, vesszőből készült használati, lakberendezési tárgyakA termelő családi hagyományokat folytatva foglalkozik fonott bútorok készítésével. A hagyományosnak mondható ülőgarnitúrák egy részét fenyőalapra készíti, így azok tartóssága akár 30 év is lehet. A bútorokon, ágyakon, asztalokon kívül szekrényeket is készít, ezek közül a nem mindennapos kivitelezésű konyhaszekrénye a szakmán belül is egyedinek mondható.
Horváth ImreFajta mézek, lépes méz, propolisz, méhpempő, méhviaszA vándorló méhész a múlt század elejéig visszanyúló családi hagyományt folytat. Telephelyei a Debreceni Nagyerdő és Létavértes területén helyezkednek el. Az 1980-as évektől komolyabb állománnyal „állít elő” virág, és harmatmézeteket, melyek nem tartalmaznak tartósítószert és adalékanyagokat.
K. M. 2001 Kft„görbefa” bútorok, természetes alapanyagokból készült dísztárgyak, lakberendezési tárgyak: fotel, kulcstartó, hintaszék, újságtartó, asztalA Kft. természetes alapanyagokból (fa, gomba, gyökér, stb.) készít funkcionális és dísztárgyakat, lakberendezési tárgyakat. A tárgyak készítésekor a természet adta íveket, hajlásokat, formákat használják, nincs két egyforma köztük, ahogyan a természet sem másolja önmagát. Minden darab egyedi.
Katonáné Kalmár TeréziaMézes betlehem, lakodalmas mézeskalács fa, huszár formájú mézes, baba, szív alakú mézeskalács, csizma1985-től vezeti a nádudvari díszítőművészeti szakkört, 1992-től a Nádudvari Népi Kismesterségek Szolgáltató Mesterségek Szakiskolájában szakoktató, 1998-tól mézeskalács-készítést is oktat, a mézeskalácsot nyers, illetve sült állapotban díszíti lenmaggal, napraforgómaggal, szezámmaggal, sótésztával.
Kovács ZoltánnéViasszal írókázott, batikolt tojásokA Kovács Zoltánné által űzött népművészeti hagyományőrző tevékenység a tojásfestés. Az egyik legősibb, viasszal batikolt technikát alkalmazza.  A gyerekkorában Konyáron elsajátított, a megyére jellemző „berzselt” (levélrátétes, hagymahéjjal színezett) technikát használja. A kézműves ezen kívül az ország minden tájegységének motívumkincsét is felhasználja a tojások hímzése során.