TOP PLUSZ Pályázatok


ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation LinksKezdőlap > Hivatal > Paktumiroda
Hajdú-Bihar Megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási - gazdaságfejlesztési együttműködés

Kedvezményezett neve: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Projekt címe, azonosító száma: „Hajdú-Bihar Megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási - gazdaságfejlesztési együttműködés” (TOP-5.1.1.-15-HB1-2016-00001)
A szerződött támogatás összege: 1,235 Mrd Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 28.

Projekt tartalma:
A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatallal, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel konzorciumi partnerségben valósítja meg a megyei foglalkoztatási Paktum kialakítását célzó pályázatát.
A pályázat egyik célja, hogy a projektet megvalósító konzorciumi tagok együttműködésével, közös munkájuk eredményeként, az egész megyére kiterjedően olyan gazdaság- és foglalkoztatás fejlesztési partnerség (Paktum) jöjjön létre, melynek tagjai szakmai hozzáértésükkel, aktív részvételükkel folyamatos szakmai tanácsadói tevékenységet folytassanak.

1. Általános projekt információk
Az együttműködést létrehozó és megvalósító feleknek általános célja a munkaerő-piaci helyzet javítása; gazdaságfejlesztés; oktatás és képzés eredményességének javítása; partnerségi együttműködések fejlesztése.
A megyei szintű foglalkoztatási együttműködés (Paktum) a megye egészére kiterjedő célokkal és tevékenységekkel működik, ugyanakkor ösztönzi, előkészíti, segíti a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket. Ernyőszervezeti feladatokat lát el, és biztosítja a megyei szintű koordinációt, monitoring tevékenységet végez a helyi Paktumok vonatkozásában.
Kiemelt cél, hogy a megyében elő emberek képzettségi szintje, foglalkoztathatósága javuljon; a megye népességmegtartó ereje növekedjen és más régiókban élő polgárok számára is olyan vonzó élettérré váljon, mely munkahelyeket, megfelelő lakóhelyet és életkörülményeket biztosít. Ezáltal javul a megyében lévő vállalkozások termelékenysége, hatékonysága, foglalkoztatási képessége. Ezen célok megvalósítását segíti a megyei Paktumiroda.

2. Paktumiroda
A területi foglalkoztatási Paktumiroda sikeres működésének egyik alapfeltétele a megfelelő felkészültségű és a partnerek bizalmát élvező menedzsmentszervezet működtetése.
A megyei Paktumiroda feladatai a folyamatos kapcsolat- és partnerségi viszony fenntartása a megyei vállalkozókkal. Tájékoztatás a projekt finanszírozásában nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatásokról, a projekt keretei között elérhető, az elhelyezkedést, a foglalkoztatást elősegítő képzéseken történő részvételt biztosító támogatásokról az érdeklődő vállalkozások és potenciális munkavállalók részére.
Továbbá részt vesz a munkaadói igényekhez igazodó képzési rendszer kialakításához szükséges igényfelmerő tevékenységekben és a megyei befektetés-ösztönzés megvalósításával összefüggő feladatok elvégzésében. A vállalkozások tájékoztatást kaphatnak a pályázat keretein belül nyújtandó bér- és járulék, valamint a foglalkoztatást elősegítő képzésben történő támogatásról.

A Hajdú-Bihar Megyei Paktumiroda a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatnak is otthont adó Megyeháza épületében (4024 Debrecen, Piac u. 54. fszt.) működik.

A Paktumiroda munkatársai:


   

   Szabó Marianna

    E-mail: szabo.marianna@hbmo.hu
    Tel: +36 52/507-528
    Mobil: +36 20/262-2986
 
3. Megyei Gazdaság és Foglalkoztatás Fejlesztési Stratégia

HBM foglalkoztatási stratégiája

HBM foglalkoztatási stratégiájának akcióterve

4. Aktuális információk


Szórólap Álláskeresőknek

Szórólap Pályakezdőknek

Szórólap Vállalkozásoknak

5. Rendezvények, programok


Az év elején Hajdú-Bihar megyében vállalkozói fórumok kerültek megrendezésre. A fórumokon a vállalkozások képviselői először a Megyei Foglalkoztatási Együttműködésről kaptak tájékoztatást, amiben szó volt az újonnan alakuló megyei Paktumiroda szerepéről; a pályázat keretein belül nyújtandó bér- és járulék, valamint a foglalkoztatást elősegítő képzésben történő támogatásról.

Ezt követően bemutatásra kerültek a Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a Vidékfejlesztési Program (VP) aktuális pályázati kiírásai, valamint a vállalkozók megismerhették a közvetlen brüsszeli források felhasználásának lehetőségeit.

A fórum végén a vállalkozások képviselőinek módjukban állt elmondani észrevételeiket. Az eddigi visszajelzések alapján a fórum témái felkeltették a cégvezetők figyelmét. Ezen hasznos információk alapján - lehetőségeiket figyelembe véve - mindenki megtalálhatja a számára megfelelő munkaerő-piaci szolgáltatások egyikét, amely vállalkozása fejlesztéséhez és fejlődéséhez vezethet.

A témához és a megtartott fórumokhoz kapcsolódó - a megyei önkormányzat weblapján megjelent - lényegesebb hírek időrendben:

A munkaerő kínálat és kereslet találkozása
Ősztől elkezdődhet a foglalkoztatási paktum megyei projektje
Hamarosan javulhat a munkaerőpiaci helyzet Hajdú-Bihar megyében
Elsőként 14 szervezet csatlakozott a Foglalkoztatási Paktumhoz megyénkben
Nyíradony térségében is fogékonyak az új munkahely-teremtő Foglalkoztatási Paktumra
Hajdúnánáson is a térség jövőbeli munkahelyeiért tartottak fórumot
Foglalkoztatási Paktum: Berettyóújfalu és Püspökladány volt a szerdai állomás
A Foglalkoztatási Paktum ismertetője Balmazújvároson
A vállalkozók igényeihez is alakítják a Foglalkoztatási Paktumot
A megyei közgyűlés elé kerül a Foglalkoztatási Paktum témája
Megyei területi, turisztikai, foglalkoztatást érintő fejlesztések indulnak