TOP PLUSZ Pályázatok


ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation LinksKezdőlap > Területrendezés > Megyei Területrendezési Terv módosítása 2019.
Megyei Területrendezési Terv módosítása 2019.

Hajdú-Bihar Megyei Területrendezési Terv módosító javaslata

Megkezdődött a Hajdú-Bihar Megyei Területrendezési Terv módosító javaslatának egyeztetési eljárása.

Az építésügy átalakítását célzó intézkedési tervről és a hozzá kapcsolódó feladatokról szóló 1567/2015. (IX. 4.) Korm. határozat 1. melléklet 7.3. b) pontja alapján – az ország és a kiemelt térségek területrendezési tervének elkészítésével párhuzamosan – a Miniszterelnökség támogatásával elkészült a Hajdú-Bihar Megyei Területrendezési Terv módosítási javaslata. A tervet a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat megbízásából a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont NKft. készítette el. 2019 márciusától hatályos a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX törvény (továbbiakban: OTrT), amely - 2019. július 16-ai hatállyal -, a 2019. évi LXIV. törvénnyel módosításra került. 2019 júniusában megjelent a területrendezési tervek készítésének és alkalmazásának kiegészítő szabályozásáról szóló 9/2019. (VI. 14.) MvM rendelet is, amely az OTrT kiegészítő övezeteit szabályozza.

Az új törvény és a hozzá kapcsolódó miniszteri rendelet hatálybalépésével elhárult az akadálya a megyei területrendezési terv egyeztetési anyaga véglegesítésének, így a terv módosításának – a területfejlesztési koncepció, a területfejlesztési program és a területrendezési terv tartalmi követelményeiről, valamint illeszkedésük, kidolgozásuk, egyeztetésük, elfogadásuk és közzétételük részletes szabályairól szóló 218/2009. (X. 6.) Korm. rendeletben előírt módon és körben történő – széleskörű egyeztetése és véleményezése megkezdődött.

A dokumentumok ide kattintva tölthetők le:

HBMTrT_Megalapozo__vizsga_latok_egyeztete_sre_2019_07_23.pdf

HBMTrT_Javaslattevo_es_ertekelo_munkareszek_egyeztetésre_2019_07_23.pdf

HBMTrT_Környezeti_vizsgálat_egyeztetésre_2019_07_23.pdf

Folyamatban a Megyei Területrendezési Terv módosítása. 

Legfrissebb hírek:

2019. május 17-én bemutatásra került a Megyei Területrendezési Terv szakmai anyagának tervezete a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés előtt. A szakmai anyag tartalmazza a magasabbrendű jogszabályok által előírt fejezeteket, valamint újdonságként igyekszik megfogalmazásokat tenni új sajátos megyei övezetekre, ezzel is segítve a Megye fejlődését és erősödését.

A tervezési munka tovább folytatódik. Az elkészült egyeztetési anyag, itt és az arra kialakított egyeztető felületen hamarosan elérhető lesz.

 Addig is kérjük a tisztelt Partnereket - civil szervezeteket, önkormányzatokat, szakembereket - , hogy amennyiben lehetőségük nyílik rá a dokumentummal kapcsolatos szakmai észrevételeiket küldjék meg a foepitesz@hbmo.hu e-mail címre, ezzel is segítve egy naprakész terv elkészülését.

HBMTrT_Javaslattevő_munkarészek_2019_05_10.pdf (16902K)


Összeülnek a hajdú-bihari építészek

A szakmai fórumot a megyében dolgozó főépítészek és településtervező szakemberek részére rendezik meg. 

A tanácskozás 2019. március 21-én lesz, a Tervezői munkaanyag itt érhető el.