TOP PLUSZ Pályázatok


ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
Humán szolgáltatás fejlesztése Biharkeresztesen és vonzáskörzetében

EFOP-1.5.3-16-2017-00024

Biharkeresztes Város Önkormányzata konzorciumi partnereivel együtt támogatást nyert az EFOP-1.5.3-16 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című felhívás keretein belül. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00024 számú, összesen 8 konzorciumi taggal rendelkező projekt támogatási kérelme bruttó 250 000 000 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100% vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Európai Uniós támogatást fordíthat a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítése mellett, a hátrányos helyzetű csoportok javára az érintett településeken.

A fejlesztés célja egyrészt olyan képzések, ösztönző programok megvalósítása, amelyekkel enyhíthető a humán közszolgáltatásokban jelentkező szakemberhiány, másrészt a településeken élő hátrányos helyzetű csoportok felkészítése a foglalkoztathatóságra, munkaerő-piacon való megjelenésre. Harmadrészt pedig a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése a közösségfejlesztés által, valamint a vidék megtartó képességének növelése, a kultúrák közötti párbeszéd erősítése.
A konzorciumot magában foglaló 6 településen – Biharkeresztes, Ártánd, Bedő, Bojt, Nagykereki és Told –, valamint A Gyermekek Egészséges Fejlődéséért Alapítvány Biharkeresztesprogramjain 24 hónap során a humán szolgáltatások fejlesztése érdekében képzések, szakmai workshopok kerülnek megszervezésre, a foglalkoztatás növelését egyéni fejlesztési folyamatok, mentorálás és pályaorientációs foglalkozások segítik. A helyi kisközösségek szerepének növelését közösségi rendezvények, családi napok, és egészségfejlesztő rendezvények megvalósításával szeretnék a települések elérni, amelyhez a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat – mint nyolcadik konzorciumi tag – programjai is hozzájárulnak. A vidék megtartó képességét települési ösztöndíjjal, lakhatási támogatással, a kultúrák közötti párbeszédet pedig helyi nemzetiségi napokkal kívánják elősegíteni.

A projekt tervezett fizikai befejezése: 2021. december 31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretin belül valósul meg.