ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation LinksKezdőlap > Megyei tervezés 2021-2027
Megyei tervezés 2021-2027


Tisztelt Megyei Polgárok, érdeklődő szervezetek!

 

Már készül a 2021-2027-es ciklus területfejlesztési programja

 

 

A cél Hajdú-Bihar megye hatékony forrásfelhasználással történő fejlesztése. 

A megyei önkormányzat már javában készül a következő uniós fejlesztési ciklusra. Kiemelt feladata a 2030-ig szóló Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Koncepció aktualizálása, módosítása, illetve az új uniós programozási időszakra vonatkozó területfejlesztési program elkészítése.

A Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Koncepció célja: a megye területére vonatkozó jövőkép meghatározása, illetve hosszú távú fejlesztési célok kitűzése.

A Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Program célja: a megyei területfejlesztési koncepcióra alapozva a megye területére vonatkozó középtávú specifikus, területi és horizontális célok, valamint fejlesztéspolitikai prioritások és intézkedések meghatározása.

A Megyei Területfejlesztési Program két részből tevődik össze:

  • Az operatív programrész célja a rendelkezésre álló, illetve a megszerezhető források hatékony felhasználása a megye fejlődése érdekében.
  • A stratégiai programrész, mint középtávú cselekvési terv alapvető célja pedig, hogy keretet adjon az operatív részhez, ezáltal a területi operatív program megvalósítását támogató Integrált Területi Program (ITP 2021-27) stratégiai megalapozását is biztosítsa, megteremtve ezzel a célkitűzések logikai összekapcsolását.

Ezen dokumentumok jelölik ki Hajdú-Bihar megye 2021-2027-es időszakra vonatkozó fejlesztési irányait, elképzeléseit, és támogatják a helyi igényekre alapozott, megyei szintű fejlesztéseket lehetővé tévő új területi operatív program végrehajtását.

A tervezési munka során a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat kiemelten törekszik az itt élő állampolgárok, az itt működő érdekképviseletek, társadalmi és szakmai szervezetek, vállalkozások tájékoztatására, valamint arra, hogy a folyamatosan frissített területfejlesztési dokumentum tartalma mindenki számára elérhető legyen, így biztosítva, hogy Hajdú-Bihar megyében az érintettek észrevételei a leghatékonyabb módon érhessenek célba.

Kérjük, hogy Ön is segítse tervezői munkánkat azzal, hogy a dokumentumok tartalmával kapcsolatos véleményét, javaslatait megküldi számunkra a megyeitervezes2027@hbmo.hu e-mail címre!

A véleményezés határideje a területfejlesztési koncepció kapcsán 2021. január 17., míg a területfejlesztési program részei kapcsán 2021. január 24.

A fenti feladatokhoz kapcsolódóan az egyes tervek, illetve programok kormányrendelet által kötelezően előírt környezeti vizsgálata lezajlott, a környezeti értékelés dokumentuma elkészült. 

A környezeti vizsgálat dokumentációja alább megtekinthető, továbbá a releváns és rendelkezésre álló környezeti információk a Megalapozó feltáró-értékelő vizsgálat dokumentumában megismerhetőek.

A környezeti értékeléssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket 2021. február 19-ig várjuk postai úton a 4024 Debrecen, Piac u. 54. szám alá, vagy elektronikusan a megyeitervezes2027@hbmo.hu e-mail címre.HAJDÚ-BIHAR MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

 

HAJDÚ-BIHAR MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJÁT MEGALAPOZÓ FELTÁRÓ-ÉRTÉKELŐ VIZSGÁLAT 


HAJDÚ-BIHAR MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI PROGRAM 2021-2027


HAJDÚ-BIHAR MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAM 2021-2027 OPERATÍV PROGRAMRÉSZ


PARTNERSÉGI TERV 2021-2027


STRATÉGIAI KÖRNYEZETI VIZSGÁLAT HAJDÚ-BIHAR MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ MÓDOSÍTÁSÁHOZ ÉS HAJDÚ-BIHAR MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAM KÉSZÍTÉSÉHEZ 2021-2027