ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
További hírek innen: Események, rendezvények
2021.01.25
Igazi kincses sziget lesz tavaszra a megújuló lakótelep
Több évtizedes problémája szűnik meg Hajdúnánás lakosságának és elsősorban a lakótelepen élőknek azzal, hogy felújítják az Ady Endre és a Mártírók úti lakótelep teljes belső területét, ezzel együtt a körül ölelő szervízutat. Futópálya, korcsoportonkénti játszótér, tanösvény, fitneszpark és kutyafuttató is színesíti a parkot.

A város - a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közreműködésével - 600 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban kiírt „Zöld város kialakítása” elnevezésű pályázatban, még 2017-ben. A munkálatok befejezésére többletforrás-igényt nyújtott be az önkormányzat, mely pozitív elbírálást kapott, így összesen 686 millió forintból valósulhat meg a fejlesztés.

 

A lakótelep belső területén 500 méter hosszúságú futópályát, elkerített játszótereket, sportpályát, fitneszparkot, térfigyelő kamerarendszert, kutyafuttatót, kerékpártárolókat, egységes kerti asztalokat, padokat, napelemes lámpatesteket, szelektív hulladékgyűjtőket alakítanak ki, mindemellett újjáépítik a burkolatokat és a járdákat is felújítják, akadálymentesítik. Több ütemben telepítenek fákat, cserjéket.

 

A Mártírok útja és Ady Endre krt. által határolt lakótelep szervizútjának, a meglévő térítésmentesen használható parkolóinak és csapadékvíz elvezető rendszerének teljes felújítása is megtörténik.

A zöldfelületek nagysága nem fog változni – továbbra is változatlanul a fás, zöldterület fog dominálni.

 

A pályázat része az Ady Endre Lakóparkban egy „Nánási Zöldellő Tanösvény” kialakítása is, amely a gyerekek és a szülők környezettudatos kikapcsolódását teszi lehetővé a helyi termékekre fókuszálva: 10 db interaktív állomással, mobil applikáció segítségével.

 

A pályázat keretében a lakópark felújítása mellett folytatódik a Termelői Piac korszerűsítése, melynek részeként 8 darab új á


rusító faházat és 6 darab árusító asztalt helyeznek el elsősorban a Nánási Portéka védjegyhasználói és a helyi termelők számára, valamint napelemrendszert építenek ki és a piacterületét is tovább fásítják.