TOP PLUSZ Pályázatok


ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
További hírek innen: Események, rendezvények
2021.05.12
„Kalandra fel! Ha tudsz, gyere el!”
A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat jóvoltából ingyenes programok várják a látogatókat a debreceni Agórában.

A Tudományos Élményközpontban egyebek mellett földrengés szimulátort, sok-sok izgalmas és interaktív kísérletet, tudományos játékot ki lehet próbálni, de a greenbox trükkjeire, valamint számos csillagászati rejtelemre is fény derül. Hajdú-Bihar megyéből bárki részt vehet a díjmentes programokon, ennek egyetlen feltétele: 


  • majd a MEGJEGYZÉS-hez odaírni, hogy  „HAJDÚ HAGYOMÁNYOK NYOMÁBAN”. 


Minderre az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának „Megyei identitás erősítése” címmel meghirdetett felhívása keretében nyílt lehetőség. Fontos törekvés ugyanis, hogy tudatosabbá váljanak a helyi/térségi/megyei közösségek, ennek érdekében közösségi programok valósuljanak meg. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által koordinált „A hajdú hagyományok nyomában” elnevezésű projekt is erre hivatott. 


A Hajdú-Bihar megyei nevelési és oktatási intézmények látogatói (gyermek/tanuló), esetleg családtagjaik és egyéb Hajdú-Bihar megyei lakóhellyel rendelkező személyek, közösségek díjmentesen látogathatják egy alkalommal az Agóra Tudományos Élményközpontot, melynek nyitvatartása: 

  • péntek, 13-tól 18 óráig
  • szombat és vasárnap, 10-től 18 óráig.

Azonban minimum 20 fős csoportokat - előzetes egyeztetés után - nyitvatartási időn kívül is fogadnak hétfőtől csütörtökig 9 és 14 óra között, valamint pénteken délelőtt 9 órától. 


A programban díjmentesen résztvevők száma összesen 6800 fő lehet, és 2021. december 31-ig lehet élni a lehetőséggel.