ma:
holnap:
Kölcsey emlékház, Álmosd
Hajdúnánási gyógyfürdő
Vekeri-tó
Hortobágyi Hídi vásár
Atalanta lepke fűzbarkán
Herpályi templomrom
Bojt tájház
Hortobágyi kilenclyukú híd
Kapitális fogás Látóképen
Káposztás Napok
Vadászat Berettyóújfalu térségében
Nádudvari fekete kerámia
Skip Navigation Links
További hírek innen: Események, rendezvények
2021.07.27
Hajdú-Bihari Termékdíjat alapít a megyei önkormányzat
Cél, hogy a megyében előállított termékek magas színvonalát megjelenítse, a vásárlók számára egyfajta minőségi garanciát jelentsen, növelje a helyi termékek vásárlása iránti bizalmat.

A díj elnyerésével lehetővé válik a „Hajdú-Bihari Termékdíj logó” feltüntetése a nyertes terméken; használati jogát 3 évente, illetve szükség szerint felülvizsgálják. Erről július 9-én döntött a megyei közgyűlés. A termékdíjhoz kapcsolódóan egy honlap is létrejött, mely a hajdú-bihari termelőket és termékeiket mutatja be azok népszerűsítése, piaci lehetőségeinek bővítése érdekében. 


A honlap a megyei önkormányzat a „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projektje keretén belül jött létre, melynek alapvető célja a munkaerő-piaci helyzet javítása, a gazdaságfejlesztés, a partnerségi együttműködések fejlesztése. A megyei önkormányzat a projekt során kiegészítő tevékenység formájában vállalta a helyi termelőket, helyi termékeket bemutató, mindenki számára elérhető nyilvántartás, megfelelő adatbázissal strukturált honlap létrehozását. Ide regisztrálhatnak azok a termelők, akik megfelelnek az oldalon felsorolt kritériumoknak. Mindezzel kapcsolatban július 27-én, Hajdúböszörményben, a Hajdú Húsfeldolgozóban volt sajtótájékoztató, ahol Bulcsu László, a megyei önkormányzat alelnöke elmondta, hogy a most indított honlap hajdubiharitermek.hu néven fut, és már számos termelő regisztrált rá. Úgy fogalmazott, a megyei termékekért ezáltal egyfajta kampány indult, hogy újra fókuszba kerülhessenek, ezért továbbra is arra bíztatja a termelőket, hogy regisztráljanak az oldalon.Kiss Attila polgármester pedig úgy fogalmazott, fontos, hogy egy régió, egy megye, egy tájegység értékes kézműves termékeit és élelmiszereit számontartsuk, bemutassuk. Éppen ezért bízik benne, hogy a hajdúvárosokból is sok olyan terméket sikerül felsorakoztatni, mely ennek a megyei termék skálának a részévé válhat.