Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Az induló vállalkozások segítése a cél továbbra is

2016. április 28-án az Országos Mikrohitel Konferenciát a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány rendezte Debrecenben, a Megyeházán.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntőjében visszaemlékezett azokra az időkre, amikor – gyakorló vállalkozóként – a kezdeti nehézségeket a már akkor is létező Alapítvány segítségével tudták kezelni a legtöbben. Mint a megyei közgyűlés alelnöke megjegyezte, minden vállalkozásnak, főleg a kezdeti szakaszában szüksége van támogatásra, amit az Alapítvány megad, ezáltal segítve a térség innovatív fejlődését, új lehetőségek teremtését. Éppen ezért Tasi Sándor nagy sikernek tartja, hogy az elmúlt 20 évben mintegy 3000 vállalkozásnak segített az Alapítvány, tevékenységük stabilabbá tételében, még úgy is, hogy a hitelek vonzereje idővel csökkent.

Az előadások során a sikeres vállalkozásfejlesztési programokról beszélt Mazsu Gergely, a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (HBMVFA) ügyvezető igazgatója, míg Nagygyörgy Zsolt, a Magyar Fejlesztési Bank compliance igazgatója a jogosulatlan forrásfelhasználásról. Fotógaléria az eseményről a HBMÖ Facebook oldalán!

Ezt követően a coworking irodák működését mutatták be többen, így például Aczél Anna, a Romániai Vállalkozásokért Egyesület irodavezetője, Radu Ticiu, a Temesvári StartUpHub irodavezetője és Nemessályi-Bistey Judit, a HBMVFA igazgatóhelyettese.

Az egri Start Upról Sedon Gabriella, a Heves Megyei VTA ügyvezetője beszélt, de érdekességként a Facebook közösségi marketingje is szóba került Bíró László online marketing szakértő által.

A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványt 1993-ban a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, a megye városainak és településeinek önkormányzatai, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, az OTP Bank, valamint vállalkozói érdekképviseletek, kamarák alapították az addig nem létezett kisvállalkozói támogatott hitelezés beindítására.

Az Alapítványok negyedéves-fél éves rendszerességgel tartanak Országos Mikrohitel Konferenciát az aktuális mikrohitelezési kérdések megválaszolására és új ötletek, projektek felvetésére, megbeszélésére. A konferencia szervezője minden alkalommal más-más megyei vállalkozásfejlesztési alapítvány.

Az Alapítványnál jelenleg minden Magyarországon létező támogatott hitelprogram hozzáférhető, akár induló vállalkozások számára is, kedvezményes kamatszinttel, forint alapon. Az Alapítvány hiteleit az alapítás óta 3000 vállalkozás vette igénybe, 8,8 milliárd forint összegben, 3000 munkahelyet létrehozva ezzel.

A megyei vállalkozásfejlesztési alapítványok összesen közel 100 milliárd forint támogatott hitelt folyósítottak nagyságrendileg 25 000 vállalkozásnak. Jelenleg körülbelül 30 milliárdos mikrohitel – portfóliót kezelnek.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények

Megosztás: