Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Berettyóújfalu felé terjeszkedett a megyei fejlesztési ügynökség

A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség a debreceni után 2016. június 6-án megnyitotta első vidéki irodáját a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatalban. Az új egység mintegy 40 megyei település civil szervezetei, vállalkozói számára könnyíti meg az ügyintézést ezután.

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere az iroda átadásán így fogalmazott: „Ne állítsunk akadályokat a kezdődő vállalkozások elé, hiszen ez esetben lehet, hogy más térségben indítják el azokat!”. A jelenleg két, a településhez kötődő alkalmazottal beinduló fejlesztési pályázati iroda elsősorban megközelíthetőség szempontjából jelenthet sokat Berettyóújfalu és vonzáskörzete (a Bihari és a Sárréti térség) vállalkozásai számára.

Muraközi István a polgármesteri hivatal korszerűsítésére is kitért, amire azért lesz szükség, mivel a városban szétszórva volt eddig több ügyintéző pont, de a tervek szerint egy épületbe  tömörítenék ezeket – a megyei fejlesztési ügynökség új pályázati irodájának szomszédságába, tovább könnyítve a hivatali intéznivalók lebonyolítását.

Korbeák György, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója az új iroda előnyei mellett szervezetük fejlődésére is kitért, hiszen 2015 volt az első olyan év, amikor már a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatnak, mint 100%-os tulajdonosnak nem kellett semmiféle támogatásban részesítenie ügynökségét, sőt, az 8 milliós forint hasznot termelt. Ehhez 117 pályázatot adtak be tavaly, amit már 2016 első félévében túlszárnyaltak, hiszen június 1-ig 190-nél is több pályázatot írtak meg és nyújtottak be.  Korbeák György hangsúlyozta, hogy a forráslehívás, mint elsődleges feladat mellett lényeges, hogy a szakszerű, gyors tájékoztatás is könnyebb lesz az Ügynökség új irodáján keresztül. 

A szakmai hitelesség megtartása a pályázók felé rendkívül fontos – mondta a megnyitón Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke –, aki szerint az Ügynökség munkája hosszan tartó segítség lehet a megye több tucat településén tervezett vagy a már működő vállalkozások számára egyaránt. Az 1997 óta működő Ügynökség azóta kötődik a megyei önkormányzathoz is, ami biztosíték a stabilitásra. Ugyanakkor napjainkban ugrásszerű fejlődésnek indult, hiszen, míg másfél éve mindössze 5 munkatárssal működött, jelenleg 22 jól képzett szakember dolgozik ott. Ezzel – jelentette ki Pajna Zoltán – Hajdú-Bihar megye egyik meghatározó fejlesztési ügynökségévé vált. A megnyitón részt vett Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke is.

Egy határ menti, román-magyar fejlesztési ügynökség létrehozásáról is szó esett a hétfői sajtótájékoztatón, amely a tervek szerint jelentős szerepet játszhat majd a térség fejlesztésében – mindkét oldalon. Pajna Zoltán a 2014-2020 közötti időszak végére mintegy 12 milliárd forintnyi uniós támogatás megszerzését reméli a Hajdú-Bihar Megyei fejlesztési Ügynökség által.

Az új pályázati iroda címe: Berettyóújfalu, Dózsa György utca 17-19., Polgármesteri Hivatal, földszint. Hétköznapokon, munkaidőben lehet felkeresni a két ott dolgozó szakembert.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: