Bronzérmek és negyedik helyek a szakács olimpiáról
A Hajdúsági Regionális Culinary Team Erfurtból hazatért tagjai közül Balogh Szabolcs és Pozsár Bence bronzérmet, Gajdán Antal és Gajdán Attila, valamint a csapat negyedik helyezést ért el a XXIV. Szakács Olimpián Erfurtban.
A csapat öt éve versenyez együtt, tagjai még fiatalok, hiszen az átlagéletkoruk 22 év – szemben a nem ritkán 40 éves átlaggal büszkélkedő vetélytársakkal, akik már több olimpián is rutint szerezhettek. Az eseményen 59 ország kétezer versenyzője lépett színre, így, bár álom maradt az aranyérem a csapat számára, a IV. helyet jelentő diploma remek eredmény. A szakma nagyjai, vagyis a felkészítők úgy vélik, hogy ezúttal a németes precizitás hibádzott egy kicsit, egyébként minden megvolt a vágyott még nagyobb sikerhez.
VIDEÓ az erfurti eredményhirdetésről ide kattintva!
A CSAPAT TAGJAI (közülük négyen az egyéni viadalon is szerepeltek):
Gajdán Antal csapatkapitány (Hajdúböszörmény) – egyéni verseny, szakács: diploma
Gajdán Attila (Hajdúböszörmény) – egyéni verseny, szakács: diploma
Balogh Szabolcs (Debrecen) – egyéni verseny, szakács: bronz
Pozsár Bence (Debrecen) – egyéni verseny, szakács: bronz
Szabó Viktória (Debrecen) Cukrász
KUKTÁK:
Nemes Éva (Hajdúszoboszló) Szakács
Bagdány Gyula (Debrecen) Szakács
Szathmári Antal (Hajdúböszörmény) Szakács
FELKÉSZÍTŐK:
Rédai Attila Világbajnok mesterszakács és executive shéf, coach
Boros László Venesz díjas mesterszakács, szakmai tanácsadó, szakmai tolmács
Mile József Világbajnok mesterszakács és executive shéf, szakmai tanácsadó