Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sikeres volt a klímavédelemmel kapcsolatos rajzpályázat

A vártnál is több gyermeket sikerült elérni a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat klímavédelemmel kapcsolatos rajzpályázatával. 38 megyei óvodából összesen 454 darab alkotást küldtek be a határidőig.

A pályázatra 2017. október 9-e és 16-a között lehetett jelentkezni. A kiíró megyei önkormányzat olyan rajzokat várt az óvodásoktól, amelyek a klímaváltozás hatásaira, következményeire, az alkalmazkodás lehetőségeire hívják fel a figyelmet, és megmutatják, hogyan viselkedhetnek a gyerekek környezettudatosan az éghajlat megóvása érdekében.

A pályázatra beküldött képeket három korcsoportban – kis-, középső- és nagy-csoportos óvodás korosztályban – külön zsűrizték. A legtöbb rajz, 98 (!) alkotás a Földes Közösségi Napközi Óvodából érkezett. A második a mennyiségi rangsorban a debreceni Sípos Utcai Óvoda 62 képpel, a harmadik az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda 26 rajzzal. A zsűri tagjai Illés Jánosné – nyugalmazott óvodavezető, Vincze Fruzsina – Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, valamint Uzonyi Ferenc – festőművész voltak. A 2017. október 26-i elbírálást a debreceni Megyeháza Bocskai termében végezték, amelyen Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására még várni kell a témához kötődő másik két érzékenyítő pályázat végéig.

Az éghajlat változása az Európai Unióban is egyre nagyobb hangsúlyt kap, erre több szemléletformáló akcióval hívja fel a figyelmet a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

Több képért KATT IDE!



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: