Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mesterségük címere – a szakmai nívó

7 szakmában 50 mestert avatott a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A sikeres mestervizsgát tett szakemberek oklevelüket a kamara elnökétől, Miklóssy Ferenctől vehették át a debreceni Kölcsey Központban 2017. november 15-én. A mesterlevelet megszerző, és ezzel saját szakmájukban kiemelkedő tudásukról számot adó ünnepelteknek Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke gratulált.

Pajna Zoltán köszöntőjében a munka tiszteletéről beszélt. Felelevenítette gyermekkorát, mikor még természetes volt, hogy a környéken lakók a „mesterhez” vitték javíttatni meghibásodott dolgaikat. A megyei közgyűlés elnöke a tömegtermeléssel szemben az egyedi, minőséget jelentő szakmunkát dicsérve kijelentette: a magyaroknak elsősorban nem kívülről jövő segítségre kell hagyatkozniuk, inkább saját erkölcsi, szakmai értékeikre, tudásukra.

A mesteravató ünnepségen Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is a példát adó, minőségi munkát emelte ki, hozzátéve: ma már a legegyszerűbb munkához is szükséges a megfelelő, magas színvonalú képzettség, ha valaki versenyben akar maradni az álláspiacon. A magyarok „kincse” a szaktudása, a szakma kimagasló ismerete pedig nemcsak hasznos, de erkölcsi tartást is ad – hangsúlyozta Miklóssy Ferenc.

Az idei ünnepségen többek között az autófényező, a fodrász, a szakács szakmák képviselői mellett legnagyobb számban a kereskedők vehették át mesterleveiket. Az 50 szakembernek ez az elismerés remélhetőleg újabb lökést ad a lelkiismeretes és magas színvonalú munkavégzéshez. A szakmai önfejlesztés kortalanságát érdekességként mutatja, hogy az olimpiai bajnok Mile József szakács is ezen az eseményen vehette át mesterlevelét.

Az ünnepségen a mesterek munkáját sajátos szemléletű homokanimációval jelenítette meg Sáli Levente festőművész.

Fotó, szöveg: Koppányi Szabolcs, KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.



























hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: