Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nagyrábé is új tornateremmel büszkélkedhet

16 hónap alatt, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében építették fel Nagyrábé nagyközség új tornatermét. A 100 százalékos állami támogatású, mintegy 230 millió forintos beruházásnak köszönhetően egy csaknem 822 négyzetméteres létesítménnyel gazdagodott a település.

Az ünnepélyes átadón Tiszai Károly polgármester elmondta: „nem egyszerűen csak tornaterem épült Nagyrábén, hanem hatalmas lépés ez a település fejlődésében és legfőképpen jövőjét illetően”. Az új tornaterem ugyanis élhetőbbé teszi a nagyközséget, egyúttal javítja a felzárkózás esélyét a sokkal jobb helyzetben lévő településekhez. A polgármester szerint  ezáltal csökkenhet a fiatalok elvándorlása – ami egyébként a település elöregedéséhez vezethetne -, sőt akár a lélekszám is növekedhet. Tiszai Károly úgy látja: a beruházással esély kínálkozik arra, hogy Nagyrábén megmaradjon az iskola, az óvoda, amelyekben sok gyerek fog felnőni, tanulni, valóban „élővé és élhetővé” téve az idén már 802 éves Nagyrábét.

Mintegy folytatva a polgármester gondolatait köszöntőjében Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is hangsúlyozta, hogy a vidéki települések fejlesztése elengedhetetlen. Kiemelte a gyerekek oktatásának fontosságát, amihez – mint mondta – igyekezni kell a lehető legjobb feltételeket biztosítani.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Dr. Vitányi István és Bodó Sándor országgyűlési képviselők. Az új sportlétesítményre Kis Dávid református lelkipásztor kért áldást.

Fotó: Nagyrábé nagyközség segítségével, KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: