Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A megyei rendőrség gépparkját fejlesztették

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat részéről Tasi Sándor alelnök, valamint több közgyűlési tag, megyei polgármester is részt vett azon az ünnepélyes átadón, amely során a megyei rendőrség modern, új autóit átvette, elősegítve a rendőri munkát térségünkben.

Dr. Gyurosovics József dandártábornok, a Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány örömmel jelentette be, hogy a 82 darab új, több különböző márkájú (Audi, Mercedes, Suzuki, Skoda, Volkswagen) gépjármű, amellyel gazdagodott a rendőrség állománya minőségi változást hozhat a szolgálattételben. Egyfelől az eddigi 8 évről 5 évre csökken a géppark átlagéletkora, hiszen a magas futásteljesítményű autókat le tudták cserélni. Másfelől olyan technikai mutatókkal rendelkeznek ezek a személygépkocsik és kisteherautók, amelyeknek köszönhetően a mindennapos rendőri munka gördülékenyebbé, hatékonyabbá válhat.

A Debrecenben, a Kossuth téren felsorakoztatott járművek kulcsait jelképesen átadta a dandártábornok a gépkocsivezetőknek, így hivatalosan is állományba kerültek azok. Előtte Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter beszédében kiemelte, hogy ezzel a kontingenssel már európai szintűnek mondható a megyei rendőrség gépparkja, egyúttal a magyar Kormány fejlesztéseit méltatta, amely során hatalmas összegeket fordítanak lényeges infrastrukturális beruházásokra is.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Papp László, Debrecen polgármestere, Tasó László államtitkár és Pósán László, valamint Dr. Tiba István országgyűlési képviselő is.

Fotó: Koppányi Szabolcs, KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: