Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A helyi termékek esőben is vonzották a vendégeket Derecskén

Derecskén tartották az első idei téli vásárt, amely a Vásárszövetség égisze alatt, a helyi önkormányzat szervezésében – immár hagyományosan – indítja el az esztendőt Hajdú-Bihar megyében. A disznótorral egybekötött dínomdánom és kézműves kirakodás az esős idő ellenére is élvezetes, szórakoztató, s nem utolsó sorban ízek kavalkádját felvonultató volt.

A megnyitón Bakó István, Derecske polgármestere, Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára és Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő mellett részt vett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is. Míg Bulcsu László alelnök arról beszélt a rendezvényen, hogy a hagyományok éltetése a cél továbbra is a piaci alapon működő megyei vásársorozaton. Ahol termelők, árusok és vevők találnak egymásra. Hajdú-Bihar megye kézművesei mutathatják meg portékáikat – és árulhatják -, emellett a gasztronómiai élmény is egyedi.

Az évkezdet tisztessége Derecskét illeti, hiszen 2015-ben ebben a megyei városban alapították meg a Vásárszövetséget, amely tucatnyi hajdú-bihari, valamint több határon túli magyarlakta település és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat összefogásával jött létre, védendő a helyi értékeket, s azok piacra jutását.

Ebben az évben is további rendezvényeken várják a finom falatokra és a helyik termékekre, valamint a népi kultúrára vevő közönséget a Vásárszövetség tagjai, hiszen átlagosan minden hónapra jut egy-két ilyen esemény majd 2018-ban, megyeszerte.

Fotó: Derecske Város Önkormányzata (Pásztor Katalin) és HBMÖ (Führer Mária), KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA érhető el.
Szöveg: Koppányi Szabolcs

















)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: