Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Így lesz ízletes, ami kézműves

Közel sem rendhagyó vagy furcsa módon került étel olyan fazekas remekekbe, amelyekben elkészítették, majd onnan kitálalva – többek között – maguk a készítők és vendégeik fogyasztották el az ízletes étkeket. A Magyar Népművelők Egyesülete által meghirdetett “Kultúrházak Éjjel-Nappal” országos programhoz is kötődött az az összejövetel, amelyet Debrecenben tartottak február 2-án, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület székházában, vagyis a Népi Mesterségek Házában.

A “Fazekasok Fakanállal” elnevezésű rendezvényen amolyan évindító beszélgetésre invitálta a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület azokat a partnereit, akikkel szakmai kapcsolatban állnak, együttműködési megállapodásuk van velük, illetve akikkel rendezvényeiket sok esetben közösen szervezik.

A finomságokat saját edényeikben főzték ki a fazekas mesterek és tálalták – mintegy utalva a 2018 májusában immár 10 éves jubileumát ünneplő Nemzetközi Fazekas Fesztivál közelségére.

A beszélgetéssel egybekötött estebéden részt vett Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke. A Hajdú-Bihar Megyei Értéktár Bizottság, a Kézműves Alapítvány, a Déri Múzeum, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. megyei irodája szintén képviseltette szervezetét.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület
Szöveg: Koppányi Szabolcs

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: