Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Van képünk hozzá – klímavédelmi pályázat elbírálás

A Hajdú-Bihar Megyei Klímastratégia szemléletformáló akciói sorában már többféle nagy sikerű pályázat zajlott le, a legújabb pedig a megyei középiskolások számára – értékes nyereményekért – kiírt fotó- és filmpályázat volt, amelynek beadott alkotásait 2018. február 19-én bírálta el a szakmai zsűri a Megyeházán. Az ünnepélyes eredményhirdetés 2018. március 1-én lesz ugyanitt.

A zsűri tagjai, Dr. Szabó József, a Debrecen Televízió ügyvezető igazgatója, Máthé András fotóművész , és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Már Norbert döntöttek arról, hogy külön a fotóknál – digitális és papír alapú képekkel is lehetett nevezni – és külön a rövidfilmeknél mely művek érdemelték ki az első három helyet. Az eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is részt vett, köszöntötte a vendégeket.

Abban egyetértett a zsűri, hogy a mai digitalizálódó világban élő, nevelkedő fiataloktól több beadvényt vártak, ám a minőségre összességében nem lehetett panasz. Főleg a videók között nem egy már-már félprofi alkotást is találtak – ahogyan a képek szemrevételezése során is kerültek elő kimagasló érdekességgel, látásmóddal és technikával készített fotók.

Érdekes volt az esetenként merőben különböző technikákat látni, illetve, ahogy ezeket felhasználva képre avagy mozgóképre álmodták a klímaváltozással, annak hatásaival kapcsolatos véleményüket, tapasztalataikat a középiskolások – olykor konkrétan megszólítva a szemlélődőt, felhívva a figyelmet erre a fontos, mindannyiunkat érintő témára.

KÉPGALÉRIA IDE kattintva nézhető meg.







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: