Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hajdúsámsonban is a magyar értékeket és identitásunkat emelték ki az ünnepségen

Március 15-i ünnepségek sora zajlott országszerte, így megyénkben is. Hajdúsámsonban Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke vett részt a városi megemlékezésen, majd koszorút helyezett el annál az Petőfi-emlékműnél, amelyet éppen 20 éve, 1998-ban avattak fel – akkor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 150 éves évfordulója alkalmából.

A zászlóbevonást követő ünnepségen Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere Magyarországról, hazánkról, s a magyarságról beszélt köszöntőjében – kiemelve azt, hogy reményei szerint továbbra is abban a szellemben élhet itt minden magyar, ahogy eddig is, kulturális értékei megtartásával, továbbvitelével. Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára díszbeszédet tartott. Ebben az egykori márciusi ifjak örökösének nevezte a mai magyarságot, amely nép kész megvédeni Magyarországot, identitását a mai időkben is.

Az ünnepi műsor Hajdúsámson óvodás és iskolás gyerekei, pedagógusai, helyi tehetségei révén méltón tisztelgett 1848-49 hősei és szellemisége előtt.

Fotó: Káplár Marianna (KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: