Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Komádiban is főt hajtottak a forradalmi eszmék előtt

Bulcsu László alelnök képviselte a Hajdú-Bihar Megyei önkormányzatot Komádiban az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra történő megemlékezés során.

Az ünnepségsorozat 2018. március 14-én délelőtt a Barsi Dénes Általános Iskolában kezdődött, ahol az alsó tagozatos tanulók egy megható és színvonalas ünnepi műsort adtak elő a helyi sportcsarnokban. A koreográfiát Kovács Erika pedagógus álmodta meg, az alsó tagozatos pedagógusok pedig segítséget nyújtottak a gyerekek felkészítésében. A táncos, zenés produkciót vastapssal jutalmazta a közönség.

Március 15-én ünnepi istentisztelettel folytatódott a megemlékezés. Délelőtt 10 órától Balogh Sándor református lelkipásztor igehirdetést tartott a református templomban. Ezután a moziban folytatódott az ünnepség, ahol ünnepi beszédet mondott Tóth Ferenc polgármester. Majd fellépett a Városi Népdalkör, amelynek tagjai katonadalokkal emlékeztek a forradalom és szabadságharc eseményeiről. A Körös-Körül Néptáncegyüttes a sikeres Tűzmadár című ünnepi műsorral szórakoztatta a vendégeket, majd magyarpalatkai lassú, sebes, korcsos, moldvai kör-, bodrogközi csárdás, friss és kiskállósi oláhos táncokat adott elő, melyekhez a zenei aláfestést a Bakator zenekar szolgáltatta. Külön meglepetés volt az 5. osztályos Lisztes Zétény fellépése, aki új tagként szerepelt a néptáncosok között.

Az előadások után a 1848/49-es emlékműnél koszorúk elhelyezésével tisztelegtek az intézmények, a civil és kulturális csoportok képviselői.

Fotó, szöveg: Komádi Város Önkormányzata

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: