Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A 73 éve véget érő európai traumára emlékeztek

A II. világháború európai hadszínterein 73 éve fejeződtek be a harcok, amely alkalomból több helyszínen – katonai tiszteletadás mellett – koszorúzással egybekötött megemlékezéseket tartottak 2018. május 9-én, Debrecenben.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatához csatlakozott több társadalmi és civil szervezet, egyes megyei települések önkormányzatának képviselői, az orosz és a román konzulátus vezetői, a Magyarországon élő orosz lakosok képviselői, illetve a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat részéről Pajna Zoltán elnök és Bulcsu László alelnök.

A Medgyessy-sétányon a világháborús emlékműnél Dr. Papp László, Debrecen polgármestere mondott ünnepi beszédet, amelyben tiszteletét fejezte ki azoknak a harcosoknak, akik áldozatvállalása során végül sikerült befejezni az egész kontinens számára óriási traumát okozó háborút. Egyben megköszönte azoknak a népeknek a segítségét, akik a magyar hadszíntereken is segítették elődeinket honvédő háborújuk során.

A debreceni Köztemetőben az orosz hősi halottak emlékművénél szintén főhajtással és koszorúkkal tisztelegtek a megjelentek, majd a Bocskai téren a román hősi halottak emlékművénél is megemlékeztek az egykori bajtársakról.

KÉPGALÉRIA (Koppányi Szabolcstól) IDE kattintva érhető el.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: