Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Idén is átadtuk a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat sportösztöndíjait

Ünnepélyes keretek között, méltató szavaktól kísérve, állófogadáson adták át azokat az okleveleket, amelyek tanúsítják, hogy a 2017/18-as tanévben mely kiválóságok nyerték el a megyei önkormányzat sportösztöndíját. A Megyeháza Bocskai termében 7 fiatalt köszöntöttünk, akik magas szintű sporttevékenységük mellett egyetemi tanulmányaik során is kiválóan megállják a helyüket.

A köszöntők során Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke, a sportösztöndíjat odaítélő munkacsoport  elnöke és a Debreceni Egyetemet képviselő Dr. Jávor András professzor, aki a munkacsoport tagja szintén, külön köszöntötték az elismerésben részesülőket. Bernáth László, a megyei önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, a sportösztöndíjat elbíráló munkacsoport tagja ugyancsak jó szívvel gratulált a sportolóknak.

A közgyűlés a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Sportösztöndíjának összegét a 2017/2018-as tanévre 150.000 Ft/fő összegben állapította meg. A 16 évvel ezelőtti megyei közgyűlésen, 2001-ben döntött úgy a testület, hogy sportösztöndíjat alapít, ezzel is támogatva mindazokat, akik felsőoktatási intézményben tanulnak és kiemelkedő eredményeket értek el mind a sportban, mind a tanulmányi eredményeikben. Az eltelt 17 évben több mint száz sportolót tudtak támogatásban részesíteni. 2018-ban további 7 fővel növekszik ez a szám. A teljes keretösszeg 1,5 millió forint, amelyet maximum 10 ember között lehet az adott tanévben szétosztani.

1.    Gonda Daniella Csilla (anglisztika szak, Debreceni Egyetem, tollaslabdázó – Hajdú-Gabona DTC, edzője: Mátyus Tibor)
2.    Kiss Dávid (általános orvos szak, Debreceni Egyetem, röplabdázó – DEAC, edzője: Fodor Antal)
3.    Kincses Dániel (általános orvos szak, Debreceni Egyetem, labdarúgó – DEAC edzője: Sáfár László)
4.    Mihály Kata (doktori képzés, Kerpely Kálmán Doktori Iskola, vívó – Debreceni Vívóklub, edzője: Serra Bendegúz)
5.    Pártos Zsófia (nemzetközi gazdálkodás szak, Debreceni Egyetem, vívó – Debreceni Vívóklub, edzője: Serra Bendegúz)
6.    Remete László (matematika Phd, Debreceni Egyetem, röplabdázó – DEAC, edzője: Fodor Antal)
7.    Szikszai Marcell (sportszervező, Debreceni Egyetem, röplabdázó – DEAC, edzője: Fodor Antal)

A lenti átadó képeken a fenti sorrendben láthatók a sportolók, közülük Gonda-Daniella Csilla oklevelét távollétében édesanyja, a kiváló, még mindig aktív, örökös magyar bajnok tollaslabdázó, Fórián Csilla vette át.

Fotók: Koppányi Szabolcs (KÉPGALÉRIA IDE kattintva), a honlap képei kattintásra nagyíthatók.















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: