Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kell egy kis áramszünet; időnként mindenkinek

A IV. MRK Rendvédelmi Családi Nap 2018. június 9-én reggeltől délutánig tartott a Debreceni Sportcentrum Oláh Gábor utcai sportkomplexumának teljes területén. A megnyitó során Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke a magyar rendvédelemben dolgozó elhivatott szakembereket köszöntötte, akik ezúttal családjukkal nem másokat szolgáltak, hiszen ez a nap őértük volt.  Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke is üdvözölte a kikapcsolódásra hangolódott kicsiket és nagyokat.

A számos program közül néhány más helyszínen várta az érdeklődőket. Így a nagyerdei futóverseny a temetőtől indult, a Kék Lámpa Horgászolimpia pedig a Hajdúszovát külterületéhez tartozó Füzes Horgásztónál riogatta a halakat. A fő csapásirány azonban Debrecenben volt, az Oláh Gábor utcában. Itt a rendőrség, a katasztrófavédelem, a honvédelem, illetve a NAV sportos, a gyerekeknek emellett rajzolós, “mindent kipróbálós”, közösségépítő eseményeken keresztül hozta még közelebb egymáshoz ezt az amúgy is nagy családot.

Ezúttal nem jelzett bajt a sziréna hangja – sőt, azt jelentette, hogy gyerkőcök nyomkodják a gombokat a különféle szolgálati gépjárművekben. Emellett lehetett mászni, csúszni, függeszkedni, szaladni, pingálni, olvasni, kitölteni, érdekes feladatokat megoldani egy több állomásos kaland során. Láthattunk rendőrségi bemutatót, ahol a rossz fiúk menekülő kocsiját kapcsolta le a bevetési csoport. Harcművészeti bemutató, fejünk felett repkedő drónok, lovak, kutyák és persze a korábbról már ismert füsttel (egyébként vízgőzzel) töltött alagút is a látványosságok közé tartozott, ahol a tűzoltók munkakörülményeibe csöppenhetett bele az aki végigtapogatózta magát a gyakorlatilag teljesen sötét járaton. A focitorna szintén sokakat mozgatott meg, míg a sportcsarnok épületében véradásra várták az önzetleneket.

Fotó: Koppányi Szabolcs KÉPGALÉRIA IDE kattintva (a honlap képei rákattintva nagyíthatók)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: