Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kitüntetések és elismerések a Semmelweis Napon

Semmelweis Ignác, az anyák megmentője – születésnapjának 200. évfordulóját ünnepelték június 23-án, szombaton Hajdúnánáson egy szakmai továbbképző konferencia és ünnepség keretében, immár nyolcadik alkalommal. 1992 óta minden év július elseje a magyar egészségügy, illetve az egészségügyben dolgozók legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, akinek nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli.

Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere beszédében köszönetét fejezte ki az egészségügyben dolgozóknak és a konferencia szervezőinek. Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke az egészségügyben dolgozók mindennapi áldozatos munkáját emelte ki, valamint azt, hogy reményt, támaszt és hitet adnak a segítségért folyamodóknak. A köszöntők sorát Dr. Kincsesné Szónya Katalin, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének elnöke zárta, aki elmondta: mint minden évben idén is igyekeztek olyan témákat, előadásokat válogatni, amelyek a szakdolgozókat érinti és ezzel együtt fejleszteni is tudják szakmai tudásukat.

A városi ünnepségen Polgármesteri Elismerő Okleveleket is átadtak. Hajdúnánás lakosságának egészségügyi ellátásában végzett felelősségteljes és példamutató szakmai munkájának elismeréseként oklevelet vehetett át Major Antalné röntgen asszisztens, Sepsiné Vandróczki Gyöngyi vezető védőnő és Csiszár Katalin ápoló.

Kincsesné Szónya Katalin elnök asszony a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar megyei Területi Szervezetének nevében Kossuth Zsuzsa emlékérmet adományozott az egészségügyben dolgozók érdekében kifejtett önzetlen támogatásáért Szólláth Tibor polgármester, valamint Dr. Juhász Endre alpolgármester és Kovács Zsolt mentőtiszt részére.

A megnyitón a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis Okleveleit is átadták az erre érdemeseknek, amelyet ebben az évben 11 Hajdú-Bihar megyei egészségügyi szakember vehetett át.

Az ezt követő konferencián 6 előadás hangzott el közérdeklődésre számot tartó témákban. Többek között a szakdolgozó szerepe a betegoktatásban, a gyógyszerformák technológiai csoportosításáról, helyes alkalmazásukról, tárolásukról, helyes bevételi módjukról, illetve a sport, a mozgás és a szív-és érrendszer kapcsolatáról hallhattak a részvevők előadásokat.

Forrás: Harsányi Zsolt, további képek IDE KATTINTVA.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: