Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Középpontban a megye egészségügyi helyzete és a területrendezés, valamint a területfejlesztés

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta meg a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés 2018. június 22-én, amelyen egy szóbeli előterjesztés (az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség végső felszámolásával kapcsolatos napirendi pont) mellett 4 napirendi javaslatról döntött a testület.

A megye lakosságának jellemző egészségi állapotáról, az egészégromlást előidéző okokról és a szükséges tennivalókról Dr. Fodor Mária, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője adott tájékoztatást.

A fertőző betegségektől kezdve (kiemelten a TBC-szűréssel) az ivóvíz minőségének javulásán keresztül több téma szóba került. A közgyűlés részéről több képviselő megköszönte az egészségügyi dolgozók állhatatos munkáját térségünkben is. Demeter Pál frakcióvezető, valamint Mohácsi László a Jobbik részéről, Ménes Andrea frakcióvezető és Simon Zoltán, valamint Buczkó József pedig a Fideszt képviselve méltatta őket.

A testület szavazott a megyei önkormányzat 2017-es területrendezési és területfejlesztési feladatainak ellátásáról is. Ez ugyanis fő feladatainak egyike. Egy másik napirendi pont a területrendezés és területfejlesztés megyei tervének módosításáról szólt, természetesen itt sem történt más, mint elfogadás a képviselők részéről – gyakorlatilag egyhangúlag.

A nemzetközi projektek közül a CLUSTERS3 keretében egy dokumentumot hoztak létre, amely egy úgynevezett klaszter koncepció a megye intelligens szakosodási irányainak megvalósítása érdekében.

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: