Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Aratófesztivál Magyarhomorogon

Magyarhomorogon a közintézmények fűtését szalmabálás kazánokkal oldják meg. Ez is ihlette az Aratófesztivál név felvételét annak a nyári mulatságnak, amelyet mostanra hagyományosan megrendeznek az évnek ebben a szakaszában.

A fesztivál azelőtt is tisztelgett, hogy a megyei településre sok önzetlen felajánlás érkezik a helyi és környékbeli gazdálkodóktól, így tudják megoldani a szalmabálás fűtést.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke, Bulcsu László is a díszvendégek között volt, akárcsak Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő. Házigazdaként Magyarhomorog polgármestere, Barabás Károlyné vezette körbe őket a fesztivál területén, büszkén megmutatva mi minden várta a vendégeket ezen a múlt hétvégi eseményen.

Volt is látnivaló bőven: a kis vonatos vagy lovashintós körbejárástól kezdve, az újszülöttek édesanyáinak ajándékos köszöntésén át a zenés-táncos, mulatságos programokig. Ihos József, a Groovehouse, valamint a közeli települések tánccsoportjai, kulturális előadói is szerepet vállaltak a jókedv megteremtésében. Mindezek mellett a magyarhomorogi Őszi Csalogató Néptáncegyüttes színvonalas műsorral lepte meg földijeit, a Bakator húzta a talp alá valót, a helyi Szabó Pál Általános Iskola növendékei pedig ropták a táncot a színpadon.

Este retro diszkó és Pál Dénes énekes várta a közönséget.

Fotó: Magyarhomorog, Polgármesteri Hivatal, KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: