Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bárándon szociális alapszolgáltatási központot fejlesztettek

Báránd Községi Önkormányzat „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Bárándon, 2016” című pályázat keretében 45,00 Millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, a Széchenyi 2020 program keretében.

A TOP-4.2.1-15-HB1-2016-00033 azonosító számú pályázaton belül, eredményként a Támasz Családsegítő és Gyermekjóléti Társulás fenntartásában működő Támasz Szociális Alapszolgáltatási Központ bárándi telephelyének fejlesztése valósult meg. Célja a bárándi telephely átalakítása, összekapcsolása az intézmény mellett lévő szolgálati lakással, ezáltal teret adva a már régebben is működő szolgáltatásoknak. Például a támogató szolgálat kap egy új irodát, valamint lehetőség nyílik egy új ellátás beindítására, és a gyermekjóléti szolgálat is kap interjúszobát, ahogy azt a jogszabály is előírja.

A fejlesztés része volt az épület fűtésének, villanyszerelésének korszerűsítése, napelemes kollektorok felszerelése, nyílászárók cseréje, légkondicionálás kialakítása, bútorok- és egyéb eszközök beszerzése. A régi konvektorok radiátorra kerülnek lecserélésre, a villamos vezetékrendszer felújítása is megtörtént. Az energiatakarékosság érdekében napelemek kerültek felhelyezésre, melynek eredményeképpen az épület fenntartási költségei csökkenni fognak.

Az infrastrukturális fejlesztésnek és az eszközbeszerzésnek köszönhetően a célcsoport tagjai olyan eszközöket tudnak igénybe venni, mint a televízió, laptop, projektor vetítővászonnal.

A pályázatban meghatározott fejlesztések teljes mértékben hozzájárulnak egy egészségesebb társadalom kialakításához több területen is. Hozzájárul a belső területi kiegyenlítődéshez azzal, hogy egy funkciót vesztett épületet hasznosít, valamint funkcióváltás is történik az épületben. Emellett munkahelyteremtés valósul meg általa, hiszen a fejlesztés eredményeként nő az intézmény humánerőforrás kapacitása. Valamint a gazdasági növekedési hozzájárulás is megmutatkozik abban, hogy új szociális alapellátási szolgáltatás valósul meg, mely hozzájárul a családi terhek csökkentéséhez.

A megvalósítás kezdetének dátuma: 2017. június 28. A projekt befejezésének dátuma: 2018. július 5.

A projektről bővebb információt Báránd önkormányzati oldalán olvashatnak.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: