Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

István király szobrot kaphat Debrecenben

Dr. Papp László, Debrecen polgármestere nemzeti értékeink védelmét Szent István király Imre herceghez írt intelmein keresztül emelte ki ünnepi beszédében, ami egyben múltunk, identitásunk védelme is. A polgármester szerint augusztus 20-án a bölcsességre, az előrelátásra, az időtálló műre emlékezünk, ám nem csak egy személyről, István királyról szól ez az ünnep, hanem az egész Kárpát-medencéről.

Debrecen a Kárpát-medence egyik legdinamikusabb városává vált az idők során – tette hozzá Papp László, aki kijelentette, méltatlan állapot, hogy Debrecenben nincs még köztéri szobra Istvánnak, csak ez a dombormű, amelynél a koszorúkat is elhelyezik a nemzeti ünnepen, így javaslatot fog tenni a városi közgyűlésnek, hogy állítsanak fel egyet a jövőben.

Az idei augusztus 20-i ünnepélyes koszorúzáson – Debrecenben, a Déri téren, a Perényi utca felőli sarkon található Szent István domborműnél – hagyományosan megjelentek helyi társadalmi és politikai, valamint rendvédelmi szervezetek, hogy az államalapítóra emlékezzenek, valamint életművét felidézzék. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Pajna Zoltán is elhelyezte a fehér rózsákból álló koszorút, majd főhajtással tisztelgett a magyar történelem kulcsfigurája, egy nagy választásokkal teli korszakban a stabilitást megőrző alakja előtt.

Fotó, szöveg: Koppányi Szabolcs (rákattintva nagyíthatók a képek) KÉPGALÉRIA ITT

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: