Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Paprikából és vidámságból is bőven jutott Fülöpre

Augusztus első szombatja hagyományosan az a nap, amikor a fülöpiek és a környező települések lakosai együtt ünnepelnek. Idén sem volt ez másképp. Augusztus 4-én ismét boldog ünneplőkkel telt meg a fülöpi sportpálya. Napos időben ünnepelhettek a község lakói. Már a kora délutáni órákban nagy volt a nyüzsgés a pályán, ahol ingyenes póni lovaglás és izgalmas játékok várták a legfiatalabbakat. Az egész napos, éjszakába nyúló program helyszínén azonban nem csak a gyermekek találhattak számukra érdekes elfoglaltságot. Mester Zsuzsanna rendőr százados határvadász toborzót tartott, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai pedig ingyenes egészségügyi állapotfelmérést végeztek. A környék egyik legszínvonalasabb falunapi rendezvényeként írhatjuk körül a fülöpit, ahol mindenki megtalálhatta a számára legszimpatikusabb elfoglaltságot a lehetőségek kifogyhatatlan tárházában.

Délután 14.00 órától színpadra léptek a helyi, környékbéli, illetve határon túli művészeti csoportok. Ezt követően az ünnepélyes köszöntők hangzottak el. Hutóczki Péter, Fülöp község polgármestere kihangsúlyozta, büszke arra, hogy fülöpinek születhetett és fülöpiként élheti életét. Mint mondta, Fülöp ereje az összefogásban és a tenni akarásban rejlik, példaként említve a közelmúltból a paprika szedést, ahol több mint 50 ember mozdult meg azonnal és önként, amikor az önkormányzat segítséget kért, a közmunkaprogram keretében foglalkoztatottak létszáma ugyanis kevésnek bizonyult a termés mennyiségéhez mérten.

„A helyi roma lakosságtól, a polgármesteri hivatal dolgozóiig mindenki együtt dolgozott azért, hogy a paprika időben le legyen szedve”- tette hozzá a polgármester.

Tasó László országgyűlési képviselő, mint a program fővédnöke üzenetben köszöntötte a fülöpieket, mely üzenetet Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke tolmácsolásában hallgathattak meg a helyiek, aki saját jókívánságaival és gondolataival kiegészítve nyitotta meg a falunapot. Ezt követően díjak, kitüntetések átadása következett, ahol ajándékot vehettek át többszörös véradóink, köztük Hutóczki Imre, aki 70-szer adott vért. Mellettük köszöntötték még a község védőnőjét, Ilyésné Kuprák Kornéliát, aki 25 éve tevékenykedik a fülöpiek egészségéért. Ugyanitt köszöntöttek egy 50 éve elballagott osztályt is.

A sztárfellépők sorát Rico és Miss Mood nyitották, akik remek alaphangulatot teremtettek az őket követő A’la carte showband számára. A party-zenekar alaposan megmozgatta a közönséget, s a remek hangulatot az is mutatta, hogy ahol csak egy kis helyet találtak, ott táncoltak az emberek. Az este utolsó fellépője Janicsák Veca volt, aki színvonalas műsorával koronázta meg a napot.

A falunapon a résztvevők próbára tehették szerencséjüket is, a tombolasorsoláson nagyon értékes nyeremények találtak gazdára, köztük például kerékpár, magas nyomású mosó, sőt egy hatalmas televízió is.

A rendezvényt látványos tűzijáték zárta. Összességében egy nagyon tartalmas és élvezetes napot tölthettek el azok, akik szombaton kilátogattak a fülöpi falunapra.

Fotók, forrás: Fülöp Község Önkormányzata (KÉPGALÉRIA IDE kattintva)















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: