Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Áder János köztársasági elnök Debrecenben

Debrecenbe látogatott a köztársasági elnök, aki a klímaváltozás hatásairól tartott előadást a Kratochvil Károly Honvéd Középiskolában. Az eseményen részt vett a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is.

Pusztító hurrikánok Amerikában, tájfunok Ázsiában, melegrekordok Skandináviában és Japánban, rekord hosszúságú hőség Magyarországon – csak néhány példa, amellyel Áder János érzékeltette: a klímaváltozás már itt van, annak hatásait mindenki érzi világszerte. A köztársasági elnök ábrákkal és grafikonokkal is szemléltette, hogy a globális felmelegedés létező jelenség, és nagyrészt az emberi tevékenység okozza. Emiatt szélsőséges időjárási eseményekre, például árvizekre, és a klímaváltozás gerjesztette migrációra is fel kell készülni. Ezek kezelésében pedig nagy szerep járul a katonaságra – tette hozzá Áder János a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár lejtős termében.

(Fotó: Derencsényi István, forrás: Hajdú Online)

A köztársasági elnök előadásán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke képviselte. Áder János a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola meghívására érkezett Debrecenbe, ahol katonai tiszteletadással fogadták. Az éghajlatváltozásról tartott előadásán részt vett a középiskola teljes személyi és növendéki állománya, valamint az intézmény cseh testvériskolájának delegációja is. 

(Nyitókép fotó: Derencsényi István, forrás: Hajdú Online)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: