Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Rekord dőlt a Sportágválasztó Napon

Részvételi rekord született a hajdúhadházi Sportágválasztó Napon. A megyei önkormányzat rendezvényén több, mint 200 fiatal vett részt.

A Hadházi Káposztás Napokkal egy időben rendezte a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a hajdúhadházi Sportágválasztó Napot. Az eseményt a gasztronómiai fesztivál mögötti területen tartották, így sokan a káposztás napokról érkeztek ide, hogy mozogjanak kicsit. Lehetőség pedig bőven volt: a fiatalok kipróbálhatták a kosárlabdát, az élő csocsót, a buborékfocit, a tollaslabdát, az amerikai focit, a falmászást, de volt még felfújható boxring, illetve egy sátor, ahol virtuális sportot lehetett űzni három számítógépen. A résztvevő fiatalok ajándékokat kaptak, mindenki ásványvizet, müzli-szeletet, valamint egy-egy robotfigurát vihetett haza. Az érdeklődés a viszonylag rossz idő ellenére is nagy volt, több, mint 200 fiatal próbált ki egy, vagy többféle sportot.

„A Sportágválasztó Nap célja, hogy lehetőséget adjunk elsősorban a hátrányos helyzetű fiataloknak arra, hogy kipróbálhassák magukat különféle sportágakban, olyanokban amelyekhez egyébként nem nagyon van hozzáférési lehetőségük. Szeretnénk nekik ezáltal jövőképet is felkínálni, hiszen a sport kitörési lehetőség lehet számukra a későbbiekben – mondta Csonka Gábor, az esemény egyik szervezője, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat területfejlesztési referense.

A Sportágválasztó Napot az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében kiírt „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című, EFOP 1.5.3-16 kódszámú projekt keretében szervezte a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: