Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Csaknem egymillió euró értékű nemzetközi fejlesztések

Több száz projekt zajlik jelenleg is a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatnál, amelyek közül hat nemzetközi. Az önkormányzat összesen 20 EU-s országgal dolgozik együtt. Minderről Pajna Zoltán a Megyei Közgyűlés elnöke beszélt ma a XXVI. Országos Jegyző- és Közigazgatási Konferencián Hajdúszoboszlón.

Országos szinten is kiemelkedő, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat összesen hat nemzetközi projektben vesz rész, amelyek megyére eső összértéke eléri a csaknem egymillió eurot. A projektek között szerepel a gasztronómiai hagyományokra építő gazdaságfejlesztés, a természeti és kulturális örökségek megőrzése és népszerűsítése, valamint a városok energiaszabályozásának hatékonyabbá tétele is. A nemzetközi projektek során a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat összesen 20 Európai Uniós ország 52 szervezetével működik együtt. 

Minderről Pajna Zoltán beszélt ma a XXVI. Országos Jegyző- és Közigazgatási Konferencián Hajdúszoboszlón. A Megyei Közgyűlés elnöke „Hajdú-Bihar Megye” bemutatkozik címmel tartott előadást a résztvevőknek. 

Pajna Zoltán hozzátette: további csaknem 300 hazai projektet visz az önkormányzat a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-n keresztül. Ezek összértéke közel 50 milliárd forint. A hatékonyságra jellemző, hogy az ezzel kapcsolatos munkákat mindössze 23 fő végzi. A beruházások között kiemelt szerepet kap a gazdaság- és infrastruktúrafejlesztés, mezőgazdasághoz köthető projektek, az egészséges életmód, valamint a szociális és oktatási területek is.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: