Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Óriási lehetőségek előtt áll a bihari térség

Az ország legfejlettebb régióihoz zárkózhat fel a bihari térség, ha él a rendelkezésre álló fejlesztési lehetőségekkel. Erről Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke beszélt Berettyóújfaluban, a Bihari Számadó Napokon.

Idén már 21. alkalommal rendezte meg a Bihari Számadó Napokat Berettyóújfaluban a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint Berettyóújfalu Város Önkormányzata. A kétnapos rendezvényen csaknem 70 kiállító mutatkozott be a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. A programokat szakmai előadások és folklór bemutatók is gazdagították. Az esemény nyitóünnepségén felszólalt Bulcsu László a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke is, aki szerint hatalmas lehetőség előtt áll a bihari térség.

– Mind az autópálya építés, mind a különböző gazdasági fejlődést segítő pályázatok esélyt adnak arra, hogy végre ez a régió is felzárkózhasson az ország fejlettebb területeihez. Hogy élünk-e ezekkel a vissza nem térő lehetőségekkel, az csak rajtunk múlik – mondta Bulcsu László. 

Az ünnepségen Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket. A politikus kiemelte, hogy az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően egyre inkább érződik a gazdasági előremozdulás a régióban. Abban bízik, hogy a fejlődés tovább csökkenti a munkanélküliséget, illetve növeli a befektetési kedvet Berettyóújfaluban és a környező településeken.

A nyitóünnepségen több kategóriában is díjat adtak át. A vásárdíjat idén Furta önkormányzata nyerte, második helyen a Bihari Népművészeti Egyesület, harmadik helyen pedig a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma végzett.

Az eseményen termékdíjakat is kiosztottak. A legjobbnak a szentpéterszegi Szegről-Végről Szociális Szövetkezet bizonyult, második lett Szatmári Ferenc népi iparművész, a harmadik helyezést pedig Gólián Tímea komádi méhész érdemelte ki.

Nyíri István díjban részesült Bondár Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját pedig idén Nagyné Gál Edina Renáta kapta. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: