Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tovább bővült a kerékpárút-hálózat Sárrétudvariban

Újabb szakasszal gyarapodott a sárrétudvari kerékpárút-hálózat. Ma adták át a Kossuth utcától a temetőig tartó, több, mint 1200 méter hosszú útszakaszt. Az ünnepségen a megyei önkormányzatot Tasi Sándor alelnök képviselte.

Idén 10 éve kezdték a kerékpárút kiépítését Sárrétudvariban. Akkor Biharnagybajom irányába tartott az út, a lakosság azonban szerette volna, ha Püspökladány felé is folytatódik az építkezés – mondta Kiss Tibor, Sárrétudvari polgármestere az ünnepélyes átadáson. 2016-ban három újabb szakasz elkészítésére nyújtott be a település európai uniós pályázatot, és nyert összesen 200 millió forintot. Ebből készülhetett el a most átadott szakasz, amely a Vörösmarty utcától a József Attila utcáig tartó, már meglévő kerékpárút folytatása, egészen a temetőig. 

-Összesen 1204 méter hosszan épült most meg a kerékpárút, amely biztonságos és rendezett közlekedést tesz lehetővé. Ez a nagy belső- és az átmenő forgalom miatt különösen fontos. A szakasz legnagyobb része egyesített kerékpár-és gyalogos út, illetve a vízelvezetést is megoldottuk. Ezzel a település teljes központja kerékpáros-baráttá vált. Az Erzsébet utca és Béke utca kerékpáros övezetté alakításával pedig végre biztonságosan megközelíthetővé válik az óvoda és az iskola is – tette hozzá az átadáson Kiss Tibor polgármester.

Az ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Tasi Sándor alelnök képviselte, aki elmondta: a kerékpárút megépítése az egészséges életmódot is szolgálja, hiszen egyrészt a biciklizés testmozgási lehetőség, másrészt környezetbarát közlekedési eszköz, így a beruházás hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakításához. 

-A projekt illeszkedik a Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Program „Az elérhetőség fejlesztése Hajdú-Bihar megyében” prioritásához, amely a gépjárműforgalomhoz kapcsolható közútfejlesztések mellett a települések belterületén, a településeket összekötő kerékpárutak, valamint a műszaki és forgalomtechnikai, valamint balesetvédelmi szempontból nem megfelelő kerékpárutak fejlesztését is célozza. Azon dolgozunk, hogy a már megépült és a későbbiekben kialakítandó kerékpárutakat hálózatba kössük, és a román-magyar határ kerékpárral is átjárható legyen, a Partiumot is összekapcsolva a megyei kerékpárút-hálózattal – mondta Tasi Sándor. 

Az ünnepség püspökladányi Extrém Bike Team kerékpárosainak bemutatójával folytatódott, majd a szalag átvágásával hivatalosan is átadták a kerékpárutat.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: