Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Csaknem 3 kilométernyi új kerékpárút Komádiban

Összesen 220 millió forint vissza nem térítendő állami és európai uniós támogatásból épült meg 2,7 kilométernyi kerékpárút Komádiban. Az elkészült szakaszokat ma adták át, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte az ünnepségen.

A 2,7 kilométer hosszan megépült kerékpárút két szakaszból áll: az egyik a város határától a Kőrösig, Zsadány irányába vezet, 1,6 kilométeren. A másik szakasz a város határától a város központjáig 1,1 kilométer hosszan, 3 méter szélességben tart, Magyarhomorog felől. Az ünnepélyes átadón Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője elmondta: hamarosan kerékpárral is lehet majd közlekedni Debrecen és Nagyvárad között, miután hamarosan megépül a Tépe és Berettyóújfalu között még hiányzó kerékpárút. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: a most átadott kerékpárút-szakasz hozzájárul a bihari térség fejlesztéséhez. Hajdú-Bihar Megyében összesen 3,2 milliárd forint értékben épülnek kerékpárutak, idén várhatóan 18 kilométert adnak majd át. A beruházási támogatások lehívása szempontjából Komádi az első ötben van a megye 82 települése közül – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke. 

(Forrás: MTI)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: