Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Csaknem félezer alkotás a horgász-rajzversenyen

Több, mint 480 alkotás érkezett a horgász-rajzverseny pályázatra nemcsak hazánkból, hanem a határon túlról is. Több rajzot is fogyatékkal élő gyermekek készítettek. A beérkezett alkotásokat ma zsűrizték a Megyeházán.

Színes gyermekrajzok borították be ma délután a Megyeháza alelnöki irodáját. Az alkotásokat a „Horgászélményem a nyári szünidőben” című rajzpályázatra küldték, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége hirdetett meg immár harmadik alkalommal. A rajzversenyre általános- és középiskolások nevezhettek, akiknek a nyári szünetben szerzett, horgászathoz kötődő élményeiket kellett megörökíteniük. 

A pályaműveket szakértőkből álló zsűri (Tamus István grafikus, Bődi Ildikó iparművész és Molnár Éva rajzpedagógus) értékelte ma délután. A szakemberek azt figyelték, hogy az alkotók mennyiben tudtak élményeket kifejezni a rajzaikban. A zsűri összesen hat kategóriában hirdet majd győztest, ebből négyet általános iskolások, egyet középiskolások, egyet pedig sérüléssel elő gyermekek számára alapítottak. Minden kategóriában az első hármat díjazzák, de különdíjasok is lesznek, akik számára horgászegyesületek ajánlanak fel ajándékokat. 

Az idei felhívásra több, mint 480 alkotás érkezett az ország 14 megyéjéből, de Szerbiából is küldtek rajzokat. Hajdú-Bihar megyéből 13 településről nyújtottak be pályamunkát. A rajzverseny egyik meghirdetője, egyben támogatója a megyei önkormányzat, a mai zsűrizésen Tasi Sándor alelnök is megszemlélte a beérkezett műveket. 

A rajzpályázat győzteseit november 19-én hétfőn, 14 órától hirdetik ki a Megyeháza Árpád-termében. Ezzel párhuzamosan a Bocskai terem előtt az elkészült rajzok is láthatóak lesznek. 180-200 darab papír alapon, a többi alkotás pedig digitálisan, LCD kivetítőn lesz megtekinthető. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: