Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Előadások az I. világháborúról és hatásairól

Nagyszabású konferenciát rendezett a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat az I. világháborúról a hét folyamán a Megyeházán. Az elhangzott előadások prezentációit ebben a cikkünkben találják.

A “Nagy Háború befejezése és következményei” címet viseő szakmai konferenciát a háború lezárásnak századik évfordulója alkalmából rendezte a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. 
 
Pintér Tamás előadását “A Monarchia utolsó offenzívája a Piavénál 1918-ban – Különös tekintettel a debreceni gyalogezredek tevékenységére címmel tartotta. A hátország helyzetéről Szendiné Orvos Erzsébet számolt be. Stencinger Norbert „Hányan vagytok még életben? – Veszteségek a Nagy Háborúban” előadása a háborúban elszenvedett veszteségekről szólt. Megyaszai Szilvia “Az I. világháború emlékezete a helytörténeti gyűjtőmunka tapasztalatainak tükrében” címmel tartott előadást. Az I. világháború katonapolitikai következményeiről Magyarország vonatkozásában Lippai Péter beszélt.

A prezentációk megtekinthetők az alábbi linkeken:

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: