Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kihelyezett önkormányzati ülés Polgáron

Polgáron tartott kihelyezett ülést a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat pénteken délelőtt. Az esemény a település várossá válásának 25 évfordulójához kapcsolódó ünnepségsorozat zárása is volt.

Tóth József polgármester köszöntötte a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés kihelyezett ülésének résztvevőit a Polgármesteri Hivatal dísztermében, majd bemutatta a város újkori történelmét és az önkormányzat aktuális fejlesztéseit. Tiba István, a térség Fideszes országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy bár más politikai oldalhoz tartozik a település polgármestere és a parlamenti képviselője, de ez nem akadályozza meg a közös munkát. A cél a helyi fejlődés további fenntartása, ami sikerrel zajlik. C. Tóth János Polgár település díszpolgára a város korai történelmét mutatta be, Gencsi Zoltán pedig Dely Mátyás, a településen dolgozó egykori állatorvos munkásságáról emlékezett meg.

A megyei közgyűlés elfogadta a közlekedésfejlesztés aktuális helyzetéről szóló tájékoztatót, illetve a Cselekvő Közösségek projektről szóló beszámolót. A testület elfogadta Hajdú-Bihar Megye Befektetés-ösztönzési Stratégiáját, valamint támogatta Hajdúböszörmény megyei jogú várossá nyilvánítása kezdeményezését, amelyről a kormány hozza meg a végső döntést.

A megyei önkormányzat vezetése az ülést követően megkoszorúzta Barankovics István egykori újságíró és kereszténydemokrata politikus szobrát Polgár főterén. Majd ellátogatott a város ipari parkjába, ahol megtekintette a gerenda-alapú faház szerkezeteket készítő Berger Házak Zrt. gyártó csarnokát. 

 

Az eseményről további fotók megtekinthetőek a megyei önkormányzat hivatalos Facebook oldalán. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: