Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tornaszobát kaptak a sárrétudvari óvodások

Tornaszobával bővült a sárrétudvari Napsugár Óvoda és Bölcsőde Egyesített Intézmény. A több, mint 55 millió forintos beruházás során felújították az épületet, kibővítették az udvart, valamint a többi telephelyet is korszerűsítették. Az ünnepélyes átadást ma tartották.

Régóta vágya a sárrétudvari óvodásoknak, hogy az intézményben legyen egy tornaszoba is, ahol az esős és hűvös időben is mozoghatnak. Mindez mostanra teljesült, ugyanis 75 négyzetméteres tornaszoba és ahhoz kapcsolódó öltöző- és raktárhelyiség épült a Napsugár Óvoda és Bölcsőde Egyesített Intézmény Erzsébet utcai telephelyén. Ezen felül korszerűsítették a régi épületet, amely hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, valamint leszigetelték a tetőt is. Kibővült az óvoda udvara is, amely új játszóeszközökkel gazdagodott, és a kerítés is megújult. Kerékpártárolót és akadálymentesített parkolót is építettek az óvoda elé. A beruházás összesen 55,7 millió forintba került, és nem csak az Erzsébet utcai telephelyen, hanem a másik két óvodában és bölcsődében is végeztek felújítást. 

Kiss Tibor polgármester a beruházás ünnepélyes átadásán elmondta: az oktatási-nevelési intézmények felújítása hozzájárul a fiatal családok helyben maradásához, amely kiemelt fontosságú az önkormányzat számára. A közszolgáltatások és az infrastruktúra fejlesztése pedig általában is jövőképet ad az itt élőknek. Bodó Sándor államtitkár azt emelte ki, hogy az óvoda és a bölcsőde felújítása végső soron a gazdaságfejlesztéshez is hozzájárul, hiszen a szülők sokkal nyugodtabban és hatékonyabban tudnak dolgozni, ha tudják, hogy a gyermekeik jó helyen vannak. 

Az átadási ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlést Pajna Zoltán elnök képviselte, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyerekek fejlődése szempontjából kritikusak az első évek. Ekkor szerzik meg azokat a készségeket, amelyeket később az iskolás éveikben, illetve egész életükben használhatnak. Ezért nem mindegy, milyen körülmények között és milyen közösségben töltik az óvodás- és bölcsődés éveiket. Emiatt különösen fontos az oktatási és nevelési intézmények felújítása, amely hozzájárul a családok helyben maradásához is. A beruházás illeszkedik a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Program „Egészséges és gondoskodó társadalom” prioritásához is.  

A tornaszoba megépítése és az egyéb felújítási munkálatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósultak meg Sárrétudvariban. Az átadási ünnepséget az óvodások zenés műsora zárta. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: