Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Egészségügyi Centrumot avattak Hajdúszováton

A 21. század követelményeinek megfelelő Egészségügyi Centrumot adtak át ma Hajdúszováton. A több, mint 100 millió forintos beruházás megvalósítását a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat is segítette.

A régi, 2. számú orvosi rendelő teljes felújításával és egy új épületrész felépítésével alakították ki az új Egészségügyi Centrumot Hajdúszováton. Az akadálymentesített épületegyüttesben két háziorvosi és egy fogorvosi rendelő, két betegfelvételi helyiség, három váróterem, egy szűrésre alkalmas helyiség valamint védőnői szoba is helyet kapott, összesen 443 négyzetméteren. A beruházást az Európai Unió és a magyar állam 100 millió forinttal támogatta, a hajdúszováti önkormányzat pedig 29 millió forint + ÁFA önrészt vállalt – hangzott el az ünnepélyes átadáson.

-A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, valamint a megyei fejlesztési ügynökség szakemberei nagyon sokat segítettek a pályázat elkészítése és a projekt megvalósítása során. Az új egészségügyi centrumban végre 21. századi színvonalú orvosi ellátásban részesülhetnek a hajdúszovátiak – mondta Váradi Jenő polgármester.

Példaértékűnek nevezte a hajdúszováti önkormányzat hozzáállását és anyagi áldozatvállalását a beruházás kapcsán Pajna Zoltán. A megyei közgyűlés elnöke hozzátette: a Széchenyi 2020 program során több, mint 500 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Hajdú-Bihar Megyébe az elmúlt években. Az összeg tartalmazza a hajdúszováti Egészségügyi Centrum kialakítását is.

-Egy település népességmegtartó ereje szempontjából kiemelt fontosságú, hogy megfelelő színvonalú egészségyügyi ellátás álljon helyben rendelkezésre. Ez Hajdúszováton már megvan. A Debrecent érintő gazdasági fejlődés pedig a környező települések életére is pozitív hatást gyakorol, hiszen a közelben teremt munkalehetőséget. Mindez együttesen hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok helyben maradjanak. A Magyar Falu Program keretében további fejlesztésekre lesz lehetőség a kisebb településeken – tette hozzá Pajna Zoltán az ünnepélyes átadáson. 

Bodó Sándor, foglalkoztatásért felelős államtitkár köszöntő beszédében arra emlékeztetett: a helyi igényekre alapozott fejlesztésekre van szükség. Ezek közül a két legfontosabb a munkalehetőség és az egészségügyi elátást biztosítása. Az államtitkár partnerségre kérte a települési önkormányzatokat a következő EU-s pénzügyi ciklus idejére is, hogy a beruházások továbbra is a helyiek igényei szerint valósulhassanak meg. 

A résztvevők (balról jobbra): Simon László (a kivitelező cég képviselője), Bodó Sándor (foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár), Váradi Jenő (Hajdúszovát polgármestere), Pajna Zoltán (a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: