Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Diákok lepték el a Megyeházát

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola tanulói az Erasmus+ program keretében zajló projekt diákoknak kiadott feladatával kapcsolatban jártak Debrecenben.

Az intézmény már negyedik alkalommal vesz részt sikeresen a projektben. A tanév elején indult, jelenleg is futó programsorozat keretében négy európai általános iskolával állnak kapcsolatban. Legutóbb Szlovéniában tettek látogatást, ahol a közös téma a döntéshozatal és annak politikai dimenziói voltak. A szlovén partnertől azt a feladatot kapták az együttműködő iskolák diákjai, hogy keressék fel a legközelebbi regionális politikai vezetőt, döntéshozót, és készítsenek vele interjút. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke készséggel állt rendelkezésükre. 

Az elkészült interjúk alapján a diákok angol nyelven készítenek prezentációt, amit az április elején Nyíracsádon megrendezendő találkozón mutatnak majd be.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: